Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ м’яко відмовив НУ-НС

Вівторок, 23 вересня 2008, 13:38

Блок Юлії Тимошенко готовий до співпраці з тими політичними силами, які "повністю і беззастережно" поділяють принципи БЮТ.

Про це йдеться у відповіді лідера фракції БЮТ Івана Кириленка керівнику фракції НУ-НС В’ячеславу Кириленку, в якому містяться принципи НУ-НС створення коаліції.

"БЮТ в основному погоджується з надісланими Кириленком програмними принципами діяльності демократичної коаліції у парламенті", - сказано у листі лідера фракції БЮТ.

Водночас стосовно подій у Грузії БЮТ заявляє, що вони "чітко і однозначно виступили на підтримку територіальної цілісності Грузії" і позиція фракції БЮТ "повністю співпадає з резолюцією Європарламенту" і планом врегулювання конфлікту.

У листі Кириленка сказано, що БЮТ вважає "неприпустимими будь-які дії, які можуть спровокувати конфліктну ситуацію в Криму", а питання перебування ЧФ Росії на півострові "повинно регулюватися виключно відповідним договором між Україною і Росією".

У свою чергу НУ-НСівець Роман Зварич сказав, що у вимогах НУ-НС йшлося про зовсім інше. "Ми вимагали засудження нападу Росії на Грузію, а також використання нашої суверенної території для цього", - сказав він.

"Мені Іван Кириленко сказав, що вони стоять на позиціях Євросоюзу. Але позиція ЄС полягає в тому, що вони засуджують напад Росії на Грузію. Тому я прошу Блок Тимошенко: скажіть вголос, що "Ми засуджуємо Росію за військовий напад на Грузію", - додав Зварич.

Він також звернув увагу на те, що участь російського чорноморського флоту у військових діях могла спричинити контратаку збоку Грузії на Україну.

"Це була б нормальна відповідь збоку будь-якої держави. Тому дивно, чому БЮТ не хоче засудити використання нашої суверенної території для нападу на Грузію", - сказав Зварич.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...