Луценко обіцяє, що не піде до Януковича

Вівторок, 23 вересня 2008, 15:13

Лідер "Народної самооборони", міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що "Народна самооборона" не братиме участі в інших коаліціях, крім коаліції демократичних сил.

Про це Луценко заявив у вівторок на прес-конференції у вівторок у Дніпропетровську, де він знаходиться з робочою поїздкою.

"Що стосується вступу в коаліцію, то на щастя, ми позбавлені необхідності такого вибору. "Народна самооборона" не є юридичним суб'єктом створення коаліції, і не братиме участі в будь-якій коаліції, крім існуючої коаліції демократичних сил", - сказав Луценко.

Разом з тим він підкреслив, що "Народна самооборона" співробітничає з усіма політичними силами парламенту по прийняттю важливих законопроектів.

Луценко також підкреслив, що в нинішній політичній ситуації він абсолютно солідарний з тим, що сказала в понеділок прем'єр Юлія Тимошенко.

"Для того, щоб відновити демократичну коаліцію необхідно припинити жонглювати і маніпулювати фактами, а просто набратися мужності... і прийняти рішення про входження в коаліцію демократичних сил", - сказав він.

Луценко підкреслив, що тільки в такому випадку можна буде проводити подальші консультації "сідати за стіл з партнерами по БЮТ і погоджувати з ними питання щодо певних законопроектів і політичних заяв".

"Але все це можна робити тільки на основі поновлення демократичної коаліції", - зазначив Луценко.

Він також акцентував увагу на тому, що якщо в "Нашій України" зовсім інша мета - "розвалити демократичну більшість - про це також необхідно сказати".

Крім того Луценко підкреслив, що на його думку, сьогодні перед президентом Віктором Ющенком стоїть дилема, оскільки розпуск парламенту у випадку не створення нової коаліції не є його обов'язком, а тільки правом.

У цьому контексті Луценко звернув увагу на те, що в нинішній ситуації парламент не має юридично створеної коаліції, але приймає необхідні в країні закони.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування