Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура відхрещується від побиття свідка у справі Ющенка

Вівторок, 23 вересня 2008, 17:12

Генпрокуратура спростовує інформацію про застосування фізичного насильства щодо секретаря екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка Вікторії Вінницької під час її допиту у Головному слідчому управлінні Генпрокуратури.

Зокрема, Вінницька допитувалася 29 серпня 2008 року у справі про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка в 2004 році, повідомляє прес-служба прокуратури.

Генпрокуратура підтверджує, що Вінницька була допитана як свідок у кримінальній справі в приміщенні Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури, про що був складений відповідний протокол.

"Ознайомившись з протоколом допиту вона власноручно внесла в нього значну кількість уточнень та доповнень до своїх показань, однак не зробила жодних зауважень чи скарг з приводу застосування до неї начебто незаконних методів слідства, хоча мала таку можливість", - зауважується у повідомленні.

"З подібними скаргами Вінницька не зверталась до Генпрокуратури і в подальшому", - наголошують в прокуратурі.

В ГПУ заявляють, що "факти здійснення тиску на свідка Вінницьку, у тому числі її побиття в приміщенні Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури, у ході проведеної перевірки заяви її матері свого підтвердження не знайшли".

У повідомленні стверджується, що "приміщення, в якому знаходилася на допиті 29 серпня Вінницька, перебувало в полі зору великої кількості працівників охорони з різних відомств, тому будь-яке порушення закону, а тим паче побиття когось, не залишилося б непоміченим".

"Скаргу матері Вінницької, яка є повнолітньою і сама може захищати чи представляти свої права та інтереси, прокуратура розцінює як привід для дискредитації слідчо-оперативної групи з метою перешкоджання розслідуванню кримінальної справи про посягання на життя державного діяча Ющенка", - додають у Генпрокуратурі.

Як відомо, колишній секретар екс-заступника голови СБУ Сацюка Вікторія Вінницька в інтерв'ю "Українській правді" розповіла про те, що під час допиту в Генпрокуратурі щодо неї було застосовано фізичну силу з метою отримання інформації, яку вона не могла підтвердити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування