Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова: "Недовго цією війною підірвати міну під державністю"

Середа, 24 вересня 2008, 08:19

Секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова запропонувала інституційні і політичні можливості РНБО як майданчик для переговорів різних політичних сил.

Про це вона заявила під час зустрічі з лікарським колективом та пацієнтами Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру в ході робочої поїздки у вівторок.

"Я сьогодні поза партійною боротьбою за владу, але в силу посади, яку я обіймаю, змушена щодня намагатися розблоковувати питання, що не вирішуються в силу існуючих вузьких українських політичних протистоянь", - сказала Богатирьова, підсумовуючи свій виступ перед медиками, повідомляє прес-служба РНБО.

"Я запропонувала інституційні і політичні можливості Ради безпеки, як органу, що знаходиться поза обтяжливими для нашої демократії змагань за владу, як площадку для переговорів різних політичних сил", - заявила вона.

"Я принципово вважаю, що нам необхідно зрозуміти одну просту людську істину: підпалюючи хату у сусіда, з яким ми сваримося, недовго спалити все село. Недовго цією війною, яка набирає оберти, не тільки до основ зруйнувати національну стабільність, але й підірвати міну під українською державністю", - наголосила Богатирьова.

У той же час, вона запевнила, що завжди буде існувати її "особиста боротьба за здоров’я нації, за продуктивне життя кожного українця". "Тому я буду вперто і амбіційно лобіювати реформи в сфері охорони здоров’я і боротися проти дешевого популізму та тупого піару тих посадових осіб держави, які зловживають довірою до влади і не виконують своїх зобов’язань по охороні здоров’я людей", - сказала Богатирьова.

За програмою поїздки вона також відвідала освітянські заклади. Знам`янській школі-інтернату для дітей з обмеженими фізичними можливостями Секретар РНБО передала комп’ютерне обладнання, наголосивши, що "ми очікуємо від молодої української нації не тільки фундаментальних проривів в сфері інформаційних технологій і використання для прогресу штучного інтелекту, але й віримо в їх патріотичність".

Спілкуючись з учнями кіровоградських шкіл, Богатирьова підкреслила: "Інтелект нації, безпека цього інтелекту, здоров’я і навчання молоді – основні пріоритети в роботі Ради національної безпеки і оборони України, яка комплексно займається безпековим сектором країни. Розв’язання цих задач сьогодні – це вартість нашої держави у світі завтра, це наша конкурентноздатність і гарантія захисту національних інтересів у майбутньому".

Даючи наприкінці візиту до Кіровоградщини прес-конференцію для ЗМІ, Богатирьова торкнулася питання можливості дострокових парламентських виборів.

"Ймовірність виборів дуже висока, оскільки в мене складається враження, що політичні сили тільки імітують переговорний процес, а в реальності роблять все для дестабілізації роботи парламенту. Це засвідчує неготовність парламентських партій до представницької демократії, при якій головним є не політичні мандати, а відповідальність перед виборцями", - сказала вона.

Також у ході спілкування з журналістами Богатирьова підкреслила, що з активної політики вона не піде.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...