Ющенко сподівається на підтримку з боку Німеччини

Середа, 24 вересня 2008, 09:08

Президент Віктор Ющенко сподівається, що Німеччина підтримає Україну в питанні отримання ПДЧ у грудні цього року.

Про це він заявив під час зустрічі з віце-канцлером ФРН, федеральним міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром у Нью-Йорку, повідомляє прес-служба президента України.

Співрозмовники обговорили двосторонні відносини України та ФРН, а також приділили окрему увагу темі євроатлантичної інтеграції нашої держави.

Відзначивши загалом позитивну динаміку розвитку українсько-німецького торговельно-економічного співробітництва, Ющенко та Штайнмайєр висловилися за важливість його подальшого поглиблення.

Сторони також відзначили потенціал у інвестиційній співпраці наших країн. Президент зокрема нагадав, що у 2007 році обсяг обороту товарів та послуг між Україною та ФРН перевищив 8,1 млрд. дол., а в січні-червні цього року становив понад 4,4 млрд. дол.

Сторони також обговорили внутрішньополітичну ситуацію в Україні та Німеччині і обмінялися думками щодо подій навколо Грузії.

Крім того, в Америці Ющенко зустрівся з представниками єврейської громади США, якій, зокрема, висловив вдячність за ту підтримку, яку вона надає Україні та розвиткові її стратегічних відносин зі Сполученими Штатами.

Ющенко також подякував єврейським організаціям за підтримку євроатлантичних прагнень України, зокрема за їх заклики до влади США щодо підтримки нашого приєднання до ПДЧ. "Це дуже важливо для нас", - підкреслив Ющенко.

Президент України вручив державні нагороди найактивнішим представникам єврейської громади у США "за зміцнення і наповнення конкретним змістом стратегічного українсько-американського партнерства".

У ході зустрічі з представниками єврейської громади США Ющенко також запевнив, що українська влада проводить послідовну політику щодо забезпечення прав євреїв, які проживають в Україні. Він наголосив, що в Україні відсутнє таке ганебне явище, як антисемітизм. "Нам вдається формувати дуже активний здоровий діалог з єврейськими організаціями", - сказав Ющенко.

Президент також торкнувся питання благоустрою єврейської громади в Україні і питання повернення єврейським релігійним організаціям в Україні колишніх культових споруд. Президент наголосив, що в останньому питанні єврейські громади мали і матимуть підтримку влади. "Моя непохитна позиція - всі духовні об'єкти повинні бути передані відповідно церкві, громаді. Це обов'язок держави", - сказав Ющенко.

Крім того, Ющенко дав інтерв'ю газеті "Нью-Йорк Таймс", у якому йшлося про європейську та євроатлантичну інтеграція України, а також позицію України стосовно подій навколо Грузії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування