Огризко розставив Лаврову "акценти"

Середа, 24 вересня 2008, 09:30

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко провів у Нью-Йорку переговори з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим.

Під час переговорів у вівторок, 23 вересня, міністри обговорили актуальний стан українсько-російських відносин з урахуванням обставин, що випливають із російсько-грузинського збройного конфлікту, повідомляє прес-служба МЗС України.

Огризко у цьому зв’язку наголосив, що врегулювання цього конфлікту можливе лише за умов збереження територіальної цілісності Грузії та непорушності її кордонів.

"Україна не визнає самопроголошених Південну Осетію та Абхазію, позаяк це суперечило б принципам міжнародного права", - підкреслив Огризко.

У ході переговорів сторони підтвердили необхідність продовження дії "Великого договору".

Огризко закликав Лаврова активізувати двосторонні контакти з питання підписання угоди про демаркацію державного кордону.

Український міністр зазначив, що у разі зволікання Росією з питанням демаркації державного кордону, Україна буде змушена вжити адекватних заходів з метою його облаштування.

Огризко акцентував на необхідності дотримання російською стороною законодавства України щодо перебування ЧФ РФ на території нашої держави.

Керівник зовнішньополітичного відомства України висловився за активізацію двостороннього діалогу з розмежування морського простору в Азовському та Чорному морях і Керченській протоці.

Огризко також поінформував свого російського колегу про наміри України погасити одним платежем існуючий перед Російською Федерацією борг.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування