Вибух газу в Дрогобичі погубив людину, ще 7 – у лікарні

Середа, 24 вересня 2008, 09:59

У вівторок о 21.00 у багатоповерховому житловому будинку на вулиці Самбірській у Дрогобичі Львівської області стався потужний вибух.

Як повідомив УНІАН працівник прес-центру ГУ МНС України у Львівській області Віталій Туровцев, вибух стався в одній із квартир на 7-му поверсі 9-поверхового будинку.

Вибуховою хвилею повністю зруйновано квартири на шостому та сьомому поверхах, частково уламки плит перекриття пошкодили нижні поверхи. Вибито усі шибки у вікнах сусіднього багатоквартирного будинку.

З місця трагедії працівниками МНС було врятовано сімох людей (двох чоловіків, трьох жінок і двох дітей). 33-річна жінка по дорозі до лікарні померла.

За попередніми висновками МНС, у житловому будинку вибухнув побутовий газ.

"Вибух стався у крайньому правому під’їзді будинку, тому під’їзди з іншого боку будинку практично не постраждали. Більшість мешканців будинку, за рішенням місцевої влади, евакуйовано у готель "Тустань" Дрогобича. Це мешканці 32 квартир. Скільки сімей буде потребувати нових помешкань, буде вирішуватися на засіданні спеціальної комісії після обстеження будинку", - поінформував Туровцев.

Як повідомили в Дрогобицькій центральній районній лікарні, куди з місця трагедії доставляють потерпілих, у госпіталізованих важкі травми та опіки.

У важкому стані перебуває 12-річна дівчинка, яка одержала численні травми. Семимісячну дівчинку, яка знаходиться у критичному стані, доставлено у спеціалізовану дитячу лікарню Львова з діагнозом "термічні опіки 40% тіла" та "опіковий шок".

Медики не виключають, що кількість потерпілих внаслідок вибуху може збільшитися. Не виключено, що під уламками вранці може бути знайднено інші жертви.

О 8.00 у середу на місці трагедії розпочав роботу штаб з ліквідації наслідків вибуху.

Загалом, за інформацією на 9:20, внаслідок вибуху у Дрогобичі пошкоджено 22 квартири житлового будинку. 4 квартири практично повністю зруйновано.

Найбільше постраждали мешканці квартири №95 на 7-му поверсі, яка могла бути епіцентром вибуху: троє осіб – 47-річний чоловік, 20-річний юнак і 7-місячна дівчинка у вкрай важкому стані, із значними опіками тіла і дихальних шляхів з Дрогобицької районної лікарні переведені в опікове відділення 8-ї лікарні міста Львова.

На цей час всього з будинку відселено 90 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування