Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк просить зрушити переговори про коаліцію з "точки замерзання"

Середа, 24 вересня 2008, 12:06

Спікер Арсеній Яценюк закликає політичні сили, представлені у парламенті, прискорити переговори щодо створення коаліції.

"Я зазначаю на необхідності інтенсифікації переговорів. Тому що зараз вони поки що на точці замерзання. Принаймні в публічній площині. А, кажуть, в не публічній – дуже активні", - сказав Яценюк на засіданні Верховної Ради у середу.

За його словами, на погоджувальній раді обговорювався хід переговорів щодо створення коаліції, "який можна звести до наступного: абсолютно нічого не зрозуміло".

"Поки що процес іде, але результату немає", - сказав Яценюк.

Він додав, що деякі керівники фракцій також піднімали питання "законодавчого унормування гіпотетичних виборів".

"Думаю, що передчасно ухвалювати рішення і з першого і з другого питання. Давайте дочекаємося, ще є час", - сказав спікер.

Яценюк також поінформував, що фракція НУ-НС у середу зареєструвала постанову про внесення змін до ст. 80 Конституції про скасування депутатської недоторканності.

"Я дав негайне доручення комітету розглянути цю постанову. Але, на жаль, не вдалося переконати керівників фракцій щодо необхідності розгляду цієї постанови на поточному пленарному засіданні", - сказав він.

Коментуючи виступ лідера фракції НУ-НС В’ячеслава Кириленка, який запропонував БЮТу, "який інтенсивно махав руками, що вони згодні" внести спільну постанову щодо оцінки російсько-грузинського конфлікту, "проголосувати і таким чином відновити коаліцію", Яценюк сказав:

"Коли ви подасте спільно підписаний лист, то відповідно до вимог тимчасового регламенту я маю повне право поставити на голосування питання про включення до порядку денного цього проекту постанову".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування