Тимошенко хоче поставити під сумнів отруєння Ющенка - секретаріат

Середа, 24 вересня 2008, 12:07

Поведінка прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у справі про отруєння президента Віктора Ющенка започаткувала кампанію з дискредитації цього розслідування.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин, повідомляє прес-служба президента.

Він переконаний, що Тимошенко, яка проходить як свідок у справі про отруєння Ющенка, намагатиметься всіма способами перевести її з площини суто кримінальної в політичну.

За словами Пукшина, поведінка та заяви Тимошенко під час останніх викликів на допит до Генпрокуратури свідчать про початок кампанії з дискредитації як ходу розслідування, так і всієї оперативно-слідчої групи, яка веде цю справу.

"Слідчі Генпрокуратури впритул підійшли до завершення слідства. Напевно, результати проведеної роботи, фахові висновки правоохоронців та близькі процесуальні наслідки будуть несподіваними для окремих фігурантів цієї резонансної справи", - заявив Пукшин.

"Саме тому чинитимуться всілякі спроби показати хід і підсумки розслідування у викривленому світлі, щоб спотворити громадську думку, викликати недовіру до ймовірних звинувачень", - наголосив представник секретаріату.

Пукшин констатує, що Тимошенко хоче домогтися того, щоб її допити в Генпрокуратурі, як і вся справа про отруєння Ющенка сприймалися як політичне переслідування.

З подібними заявами раніше вже виступав народний депутат Давид Жванія, який є одним із головних фігурантів цієї справи.

"Прем'єр заговорила його словами і далі розвиватиме цю тему. Тепер слід чекати масових публікацій у пресі, виступів на телебаченні (і в Україні, і за кордоном), мета яких - поставити під сумнів факт отруєння Ющенка, звинуватити потерпілого у нещирості, підірвати довіру до професійності слідчих", - заявляє Пукшин.

"Знову в хід підуть висновки так званих "незалежних експертиз", авторами яких, для створення видимості достовірності, будуть закордонні компанії", - зауважив представник секретаріату.

"В очікуваній кампанії з дискредитації неозброєним оком видно стиль Віктора Медведчука, бо саме такий арсенал "контрзаходів" був використаний у 2004 році проти кандидата на посаду президента Ющенка", - додав він.

Пукшин вірить, що розслідування кримінальної справи щодо отруєння Ющенка "буде завершено, незважаючи на всі перешкоди". Також він висловив упевненість у високій фаховості слідчих, які ведуть цю справу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News