Суд вирішив, що Кернес не наркоман

Середа, 24 вересня 2008, 12:32

Дзержинський суд Харкова закрив провадження в справі про адміністративне порушення щодо секретаря Харківської міської ради Геннадія Кернеса за вживання наркотиків.

Суддя Дзержинського району Сергій Лазюк вирішив, що Кернес не вживав наркотики і не повинен платити штраф, повідомляє Медіапорт.

Про те, що і мер Харкова Михайло Добкін і секретар міськради можуть бути оштрафовані "за вживання наркотиків" заявив міністр МВС Юрій Луценко під час візиту в Харків у серпні.

Через 2 тижні обласне управління МВС повідомило, що складено і передано в суд адміністративні протоколи на керівництво Харківської міської ради за статтею "незаконне виготовлення, придбання, збереження, перевезення і пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин у незначних кількостях, без мети збуту".

24 вересня суд розглянув протоколи. На засідання прийшов Геннадій Кернес, його представляла юрист Марина Стоматіна. Майор міліції В'ячеслав Глущенко, що склав протокол, на розгляд справи не з'явився.

Марина Стоматіна сказала, що протокол складений з порушеннями, матеріали справи не містять доказів уживання. Протокол, за її словами, заснований на свідченнях Олега Медведєва й Ігоря Гаврилова, що Кернес у 2003 році вживав кокаїн.

У 2003 році в апартаментах готелю "Національ" купив невелику кількість кокаїну без мети поширення з метою вживання, - сказано в протоколі.

Але, як стверджує Марина Стоматіна, до адміністративного протоколу не додано протокол вилучення наркотиків, а отже немає доказів, що це був саме кокаїн. Тим більше, підкреслює юрист, за законом, якщо мова йде про кокаїн – це вже стаття Кримінального кодексу.

"Ні я, ні Михайло Добкін ніколи в житті не вживали наркотики", - сказав Кернес.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування