Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдумі РФ вважають, що російсько-українських відносин взагалі не існує

Середа, 24 вересня 2008, 16:11

Депутат Державної думи Російської Федерації, директор Інституту політичних досліджень Сергій Марков вважає, що пролонгація Великого договору необхідна як Росії, так і Україні.

Про це Марков сказав у ході міжнародної конференції в Москві "10 років потому. Підсумки Договору про дружбу, співпрацю й стратегічне партнерство між Україною та Росією", повідомляє кореспондент УНІАН у РФ.

"Звичайно, договір буде продовжено – в цьому немає ніяких сумнівів, тому що в цьому договорі Росія визнає територіальну цілісність України, зокрема приналежність Криму Україні", - переконаний Марков.

За його словами, після південно-осетинського конфлікту в світі виникло занепокоєння, чи Росія не вирішуватиме питання таким чином із пострадянськими державам, зокрема в Криму.

"Відмова Росії від цього договору призведе до колосальної істерики в усьому світі – мовляв, Росія зібралася анексувати Крим у України. В цих умовах мови про відмову від договору бути не може", - вважає Марков.

Водночас він підкреслив, що Росія дуже незадоволена виконанням Україною умов Великого договору.

"Причина очевидна – на сьогодні російсько-українських відносин не існує взагалі. Є тільки російсько-українсько-американські відносини. Третьою стороною є США, які прагнуть максимально погіршити відносини між двома країнами", - сказав Марков.

На його думку, цей "план виконує президент Віктор Ющенко, який висловлює не інтереси українського народу, а інтереси імперії – США".

Як відомо, Марков, є персоною нон-грата в Україні.

11 вересня Міністерство закордонних справ Росії заявило, що РФ розраховує на продовження на 10 років дії Договору про дружбу, співпрацю й партнерство між Україною та Росією.

"Усвідомлюючи свою історичну відповідальність за долю російсько-українських відносин і прагнучи зміцнювати дружні зв`язки з українською державою, ми виходимо з того, що Договір 1997 року буде продовжено на наступні десять років", - йдеться в заяві.

У МЗС РФ також нагадали, що до 1 жовтня 2008 року Росія й Україна повинні визначити свій підхід до подальшої долі Договору про дружбу, співпрацю й партнерство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування