У Запорізькій області вбивали бомжів для згодовування свиням?

Середа, 24 вересня 2008, 16:36

В одному з районів Запорізької області під керівництвом приватного підприємця, якому належить свинарський комплекс, група людей викрадала осіб без певного місця проживання, яких потім насильно утримували для роботи на свинофермі.

Днями працівники міліції затримали причетних до цього 6-х осіб, жителів Запорізької, Харківської і Дніпропетровської областей, розповів на брифінгу в середу начальник ГУ МВС України в Запорізькій області Віктор Ольховський.

"Більше 100 осіб пройшли через цей комплекс. Людей забирали в машини прямо на вулиці, потім закривали в підвалах і насильно там утримували", - сказав Ольховський.

За даними слідства, люди піддавалися психологічному і фізичному впливу, їх били, вони працювали по 17-19 годин на добу. Годували їх тим же, що давали свиням. Усе це продовжувалося не менше півроку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У відношенні затриманих порушена кримінальна справа за ст. 149 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі і торгівля людьми), санкція за статтею - позбавлення волі терміном від 5-ти років.

Журналісти в ході брифінгу задавали питання, наскільки правдоподібна інформація, що з'явилася в ЗМІ, про те, що на свинофермі були вбивства бомжів, а їхні трупи зловмисники потім згодовували свиням.

Ольховський не підтвердив і не спростував цю інформацію, але додав, що всі ці питання будуть з'ясовані в ході слідства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування