Росія святкує провал ідеї України по Голодомору в ООН

Середа, 24 вересня 2008, 21:06

Міністерство закордонних справ Росії стверджує, що Україна відкликала внесений нею раніше проект резолюції "Пам'ять про Голодомор 1932-1933 р. в Україні".

"24 вересня делегація України в Раді ООН з прав людини, не одержавши практично ніякої підтримки, змушена була офіційно відкликати внесений нею раніше проект резолюції "Пам'ять про Голодомор 1932-1933 р. в Україні", - йдеться в повідомленні російського МЗС.

МЗС Росії вважає "цей крок єдино вірним".

"МЗС Росії знову підкреслює, що спроби керівництва України закріпити на міжнародному рівні трактування подій 1932-1933 років на території колишнього СРСР як геноциду українського народу носять політизований характер і спрямовані на сіяння розбрату між братерськими народами Росії й України. Вважаємо блюзнірством політичні спекуляції Києва на пам'яті мільйонів жертв трагедії, що спіткала народи колишнього Радянського Союзу", - йдеться в повідомленні.

"У Раді ООН з прав людини й у Генеральній Асамблеї Росія продовжує і буде продовжувати проводити лінію на недопущення вкидання до порядку денного конфронтаційних тем і сюжетів, що не мають нічого спільного зі справою заохочення і захисту прав людини і спрямованих на досягнення кон'юнктурних політичних вигод", - обіцяє російський МЗС.

Тим часом, Віктор Ющенко повідомив у США, що в рамках Генерального комітету ООН, що вносить Генеральній асамблеї рекомендації щодо порядку денного, уже відбулася перша дискусія щодо включення цього питання до розгляду ГА ООН. У жовтні має відбутися його друге засідання, "де це рішення, мабуть, буде прийняте".

"Щодо резолюції, я б сказав, що на сьогодні є велике порозуміння в тій редакції, яка б Україну влаштовувала", - сказав Ющенко, додавши, що нині він є більшим оптимістом з цього питання, ніж кілька місяців тому. За оцінкою президента, коло прихильників цього рішення зараз ширше, ніж коло опонентів.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування