Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова має для Росії деякі гарантії

Середа, 24 вересня 2008, 21:29

Україна готова надати чіткі гарантії Росії щодо безпеки дій на євроатлантичному напрямку зовнішньої політики, заявляє секретар РНБО Раїса Богатирьова.

Про це Богатирьова заявила в ході зустрічі з послом США в Україні Вільямом Тейлором у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У ході зустрічі сторони обговорили внутрішньополітичну ситуацію в Україні, зовнішньополітичні аспекти, що формують новий порядок денний для глобальної системи безпеки, і приділили увагу питанням розширення українсько-американського стратегічного партнерства, зокрема, у контексті продовження практики зустрічей на рівні найвищих посадових осіб обох держав.

Особлива увага була приділена темі функціонування систем регіональної і глобальної безпеки і місця України в сучасних геополітичних реаліях.

Богатирьова відзначила, що відповідно до національного законодавства європейська і євроатлантична інтеграція України визначена стратегічним пріоритетом державного розвитку і зовнішньої політики країни.

Одночасно Україна активно шукає перспективу і прагне розширити стратегічний діалог з Російською Федерацією, розглядаючи цей напрямок як незмінний пріоритет.

Тейлор запевнив українську сторону в незмінній і послідовній підтримці з боку Сполучених Штатів Америки демократичних перетворень в українській державі і євроатлантичних прагнень України, у тому числі в питанні одержання ПДЧ у грудні цього року.

Сторони також обмінялися думками щодо організації співробітництва між апаратом РНБО України й Офісом помічника президента США з питань національної безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування