БЮТ і НУНС знову будуть починати усе з початку?

Середа, 24 вересня 2008, 23:02

У БЮТ оптимістично оцінюють початок переговорів з НУНС і Блоком Литвина про коаліцію.

Про це журналістам у середу ввечері повідомив Микола Томенко.

Він підкреслив, що під час зустрічі представників фракцій йшла мова про те, що "є принципова згода Блоку Литвина, Блоку Юлії Тимошенко і блоку НУНС почати консультації по формуванню нового формату коаліції".

"Очевидно, завтрашня і післязавтрашня робота буде спробою почати де-факто працювати в режимі координаційних дій трьох фракцій", - сказав віце-спікер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Томенко відзначив, що голосування в четвер і в п'ятницю "покаже, на скільки ми готові домовлятися про базові законопроекти і принципи роботи у форматі трьох політичних сил".

При цьому Томенко підкреслив, що в ході зустрічі мова йшла і про створення нового тексту коаліційної угоди.

"Ми не обговорювали тих принципів, на яких вона (угода) буде будуватися, але очевидно, що це має бути нова угода, можливо з використанням ідей нашої коаліційної угоди", - сказав Томенко.

"Але, мабуть, що мова йде про коаліцію трьох, і очевидно ми приречені починати все спочатку", - сказав Томенко.

Томенко також повідомив, що учасники зустрічі зійшлися на думці про необхідність шукати "компромісну позицію" трьох фракцій в оцінці геополітичної ситуації, і заява по оцінці подій у Грузії має бути спільним документом трьох фракцій".

"Я оптимістично оцінюю початок переговорного процесу", - сказав Томенко.

"Можна сказати, що лід рушив, і шанс формування коаліції у форматі трьох з'явився", - сказав Томенко, додавши, що робота в найближчі два дні покаже, наскільки цей шанс буде реалізований.

У свою чергу лідер фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" В'ячеслав Кириленко підкреслив, що для того, щоб відбулася коаліція, сторонам необхідно розглянути "ключові питання".

Кириленко підкреслив, що його фракція продовжує наполягати на припиненні спільного голосування фракцій БЮТ, Партії регіонів і комуністів.

Крім того, фракція НУНС наполягає на оприлюдненні позиції фракції БЮТ по вже ухвалених законах разом з Партією регіонів. Кириленко нагадав, що НУНС вимагає не долати вето президента на такі закони.

Лідер фракції також підкреслив, що до порядку денного повинні бути внесені питання, що мають "принципову вагу" для фракції - оцінка російського-грузинського конфлікту, скасування депутатської недоторканності тощо.

Кириленко підкреслив, що фракція має намір наполягати на включенні до порядку денного в четвер і розгляді питання про скасування депутатської недоторканності.


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...