Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і Регіони не збираються "знімати" Ющенка "прямо зараз"

Четвер, 25 вересня 2008, 12:25

І "регіонали", і бютівці заперечують, що реалізовують зараз сценарій одночасних перевиборів і Верховної Ради, і президента.

Про це пише газета "Сегодня".

"Можу вас запевнити, у нас таких планів немає. У наших планах навести лад. А що стосується дострокових виборів, то ми категорично проти будь-яких перевиборів. Оскільки – це буде означати кризу і викличе величезну недовіру людей", - заявив заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем’якін.

Підтверджує це і радник прем'єра Юлії Тимошенко Олег Медведєв: "Ні в однієї з політичних сил відправити прямо зараз у відставку президента планів немає, хіба що в комуністів. Та й вони роблять такі заяви тільки заради власного піару".

Правда, депутат від Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що президент у випадку оголошення дострокових парламентських виборів має подати у відставку. Але, за його аргументацією, Віктор Ющенко повинен зробити це з тієї причини, що "помаранчеві" показали свою повну неспроможність.

Єфремов заявив, що в нинішній ситуації найбільш імовірним виходом із кризи є дострокові вибори. "99,9% дострокові вибори вже через два місяці", - сказав він.

Як відомо, Ющенко, виступаючи перед представниками Національного географічного товариства США у Нью-Йорку, заявив, що головною метою політичної кризи в Україні є проведення одночасних дострокових президентських, парламентських виборів, а також у місцеві ради вже в грудні.

Політолог Вадим Карасьов, близький до секретаріату президента, каже, що депутати розглядають варіант відставки президента як резервний. "БЮТ і Регіони підуть таким шляхом, тільки якщо президент почне грати ва-банк, тобто вони створюють коаліцію, а президент усе одно розпустить парламент. Але президент таким шляхом не піде. І на імпічмент Ющенко без незаконного розпуску парламенту Тимошенко і Янукович не підуть", - вважає він.

А політолог Михайло Погребинський вважає, що заяви про спільні дострокові вибори – це погрози. "Таке можливо, тільки якщо Ющенко буде порушувати Конституцію. Поки ж реальніше за все або коаліція між БЮТ і Партією регіонів, або парламентські перевибори", - говорить він.

"Регіонал" Сергій Льовочкін же сказав газеті: "Зараз імовірність проведення дострокових виборів 50/50. Але усе більше стає імовірність не створення коаліції, оскільки логічно, щоб були виконані принципові позиції нашої програми, і крісло прем'єра було в нас, як у найчисельнішої фракції, а наші можливі союзники по коаліції не згодні на це".

Ще одне високопоставлене джерело в ПР після засідання фракції повідомило, що коаліції з БЮТ немає і не буде. "Юля готова пообіцяти нам усе, крім як виконання наших ключових принципів по НАТО і російській мові, а також крім ключових посад в уряді. Наші не хочуть на це йти", - сказало джерело.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування