Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура шукає, звідки в Ющенка прознали про Тимошенко "на Сардинії"

Четвер, 25 вересня 2008, 13:13

Генеральна прокуратура проводить перевірку джерел отримання секретаріатом президента інформації про особисте життя прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Її проведення ініціював депутат БЮТ Святослав Олійник, який підозрює, що дана інформація була отримана незаконним шляхом, пише "Комерсант-Україна".

Олійник звернувся в ГПУ з запитом про перевірку джерел отримання чиновниками СП інформації про місцезнаходження і пересування Тимошенко під час її відпустки після того, як чиновники СП публічно звинуватили прем'єра в державній зраді.

Останні події

Як відомо, у серпні заступник голови СП Андрій Кислинський заявив, нібито Тимошенко, знаходячись на Сардинії (Італія), проводила зустріч зі своїм координаційним штабом із підготовки до виборів президента України, який нібито очолює екс-голова адміністрації президента Леоніда Кучми Віктор Медведчук.

Пізніше радник президента Лідія Порєчкіна розповіла, що прем'єр-міністр, відкликана з відпустки для участі в засіданні РНБО, "прилетіла через Відень".

"Очевидним є факт протизаконного збору інформації про місцезнаходження і маршрут пересування Юлії Тимошенко, можливо, шляхом порушення таємниці листування чи телефонних розмов, незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації", - говориться в депутатському запиті Олійника в ГПУ, копією якого володіє газета.

Пояснюючи виданню суть запиту, Олійник зазначив, що подібна інформація могла бути отримана також у результаті здійснення зовнішнього спостереження за прем'єром чи ж "отримання агентурних даних", у тому числі дані Служби зовнішньої розвідки.

У зв'язку з цим депутат просить Генпрокуратуру порушити кримінальні справи, зокрема за фактами порушення таємниці листування і телефонних розмов, а також незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

У середу стало відомо, що ГПУ веде перевірку фактів, викладених у запиті.

"Звернення прийняте до провадження. У зв'язку з проведенням перевірочних дій термін його розгляду продовжений", - говориться у відповіді Генпрокуратури Олійнику, яка підписана заступником генерального прокурора Віктором Пшонкою.

За словами Олійника, "тепер Порєчкіній і Кислинському доведеться пояснювати, де вони беруть таку інформацію і чому дозволяють собі розміщати її на офіційному сайті президента"

Зв'язатися з Кислинським, а також із заступником глави СП Ігорем Пукшиним, який курує діяльність правоохоронних органів, газеті не вдалося.

Між тим відомо, що ще одну перевірку, пов'язану з переміщеннями прем'єра, паралельно проводить Служба безпеки – за запитом депутата "НУ-НС" Оксани Білозір. СБУ перевіряє інформацію про декілька чартерних рейсів, якими, імовірно, літала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:54
По всій Україні лунала тривога через російський МіГ-31К
10:49
BHP пропонує купити конкурента Anglo American за майже $39 мільярди
10:33
Колишній строковик коригував вогонь ворога по позиціях ЗСУ: контррозвідка запобігла втечі агента РФ
10:32
Кредитний рейтинг Boeing впав через вплив проблеми з контролем якості на грошовий потік
10:32
Командувач армії Британії вважає, що Україна збільшить кількість дальніх ударів по Росії
10:30
Байден підписав закон, який дозволить заблокувати TikTok у США
10:21
Війна – не перешкода, інвестиції в Україну зростають: хто і чому інвестує
10:19
Китай надає причал для російського судна, що перевозить північнокорейську зброю - Reuters
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
Усі новини...