СБУ не буде перевіряти польоти Тимошенко чартерами в Москву?

Четвер, 25 вересня 2008, 13:55

Служба безпеки України одержала запит від депутата НУ-НС Оксани Білозір щодо перевірки польотів прем'єра Юлії Тимошенко чартерними рейсами закордон.

"Такий запит ми одержали, це звернення буде розглянуто", - сказала керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко в четвер на прес-конференції в Києві, повідомляє Інтерфакс.

Водночас присутній на прес-конференції заступник голови СБУ Микола Герасименко зазначив, що в СБУ немає законних підстав перевіряти польоти Тимошенко.

"Для цього немає законних підстав", - заявив він.

Раніше Білозір направила до СБУ запит з проханням перевірити інформацію про перельоти Тимошенко чартерними рейсами до Генуї, Верони і Москви.

За її словами, інформація про перельоти Тимошенко була опублікована на одному з інтернет-сайтів, і вона вирішила її "або спростувати, або взяти в компетентних органів достовірну інформацію".

"Я такі запити роблю в багатьох випадках: коли питання виникають з приводу національних заповідників (їхні кордони постійно намагаються зменшити). Були публікації в газетах, на інтернет-сайтах щодо інших ключових конфліктних ситуацій, я теж робила запити в СБУ. Цей запит нічим не відрізняється від інших, котрі я робила", - пояснила Білозір "Делу".

"Я думаю, що кожен депутат міг би собі таке (зробити запит до СБУ) дозволити. І в цьому немає нічого особливого. Є інформація, спростована привселюдно, і я просто хочу, щоб її спростувала СБУ, от і все", - додала вона.

За словами Білозір, протягом місяця СБУ повинна надати інформацію, дотримуючись правил подачі запитів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування