Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ допитувала Медведчука у справі 2004 року

Четвер, 25 вересня 2008, 14:03

Екс-керівника адміністрації президента Леоніда Кучми Віктора Медведчука допитували в СБУ у справі про фальсифікації результатів голосування в ході президентських виборів 2004 року.

Про це повідомив заступник керівника СБУ Микола Герасименко на прес-конференції в четвер, відповідаючи на запитання журналістів, інформує Ліга.net.

Герасименко уточнив, що кримінальну справу, за якою допитувався Медведчук, було порушено слідчим управлінням СБУ ще у 2004 році за фактом втручання в комп'ютерні системи в ході президентських виборів.

"Був зафіксований факт незаконного втручання. Це стосувалося першого туру виборів. Були встановлені особи, яким чином, що відбувалося, але потім справа від нас пішла в Генеральну прокуратуру, оскільки вони були посадовими особами третього рангу... а це підслідність Генеральної прокуратури", - сказав він.

"У даний час ця справа повернута на дорозслідування в СБУ, і в рамках цієї справи допитувався Віктор Медведчук, оскільки на нього були свідчення, що він є одним з фігурантів цієї кримінальної справи", - додав Герасименко.

Заступник керівника СБУ підкреслив, що, крім цього, у ЗМІ з'явилася інформація про розмову Медведчука і члена ЦВК Михайла Охендовського щодо створення ще одного сервера під наступні вибори.

"Тому Служба безпеки відслідковує ці питання", - зазначив він.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, заступник голови СБУ підкреслив, що причетність Медвечука до поточних політичних подій в Україні не розслідується і не перевіряється.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...