Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко нічим торгуватися за нову коаліцію?

Четвер, 25 вересня 2008, 15:24

Експерти вважають малоймовірним створення коаліції у складі фракцій "НУ-НС", БЮТ та Блоку Литвина.

"Шансів у такої коаліції дуже мало, тому що вона ще більш авантюрна, ніж попередня коаліція", - сказав політолог Віктор Небоженко в експерт-опитуванні "Центру дослідження політичних цінностей".

"У попередньої коаліції був все-таки свій спікер. А в цій коаліції є свій претендент на цей пост – Литвин, який вже був головою Верховної Ради і не уявляє собі, що він може бути на якійсь іншій посаді", - пояснив експерт.

"У даному випадку Тимошенко торгує не своїм", - зауважив Небоженко. "Я не думаю, що Яценюк погодиться стати розмінною монетою у цій грі. Єдину посаду, яку Яценюк готовий зайняти замість крісла спікера це, зрозуміло, посада прем'єр-міністра", - додав він.

"Але на це вже не піде сама Тимошенко. Тому я думаю, що ця коаліція, про створення якої зараз так багато говорять, не відбудеться", - пояснив політолог.

У свою чергу політолог Михайло Погребінський сказав, що на його думку, створення коаліції між БЮТ, "НУ-НС" і Блоком Литвина "абсолютно виключено".

"Проблема тут не в депутатах. Депутати від "НУ-НС" не є незалежними в прийнятті рішень. Там все вирішує Балога з президентом, а вони продовжують лінію на деструкцію цієї коаліції, на позачергові вибори", - зазначив експерт.

"Все це просто гра задля того, щоб переконати хто тут невістка, хто має нести відповідальність. Хоча для мене абсолютно очевидно, що президент є основною деструктивною силою, саме він знищив цю коаліцію, яка в принципі могла існувати", - додав він.

"І це почалось досить давно, майже з початку існування цієї коаліції, продовжувалось створенням партії Балоги, виходом депутатів і т.д.", - наголосив політолог.

Зі свого боку політолог Юрій Якименко вважає, що зазначена коаліція "швидше не відбудеться, попри всі зусилля, які демонструються політичними силами нібито задля її створення".

"Головна причина скепсису та ж сама – конфлікт між президентом і прем'єр-міністром. Останні дні засвідчили, що цей конфлікт продовжується і навіть загострюється. Відтак робота "НУ-НС" і БЮТ в рамках однієї коаліції мені видається неможливою", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування