Голова КС: Ні в нас до влади, ні у влади до нас немає претензій

Четвер, 25 вересня 2008, 16:12

Конституційний Суд України не дає підстав для повторення тієї ситуації, що склалася минулого року навколо нього.

Про це заявив голова КС Андрій Стрижак під час зустрічі з делегацією Федерального Конституційного Суду Німеччини, яку очолює його голова Ганс-Юрген Папір, повідомляє прес-служба КСУ.

"Можемо констатувати, що ні в нас до влади, ні у влади до нас немає жодних претензій. Єдиний в Україні орган конституційної юрисдикції працює нині ефективно, з високою інтенсивністю", - запевнив Стрижак.

Він поінформував гостей про діяльність Суду протягом останнього часу.

Стрижак повідомив, що з початку року КС ухвалив близько 20 рішень і висновків, із майже 100 конституційних подань і звернень, що перебували в Суді, розглянуто 70. Прийнято багато ухвал про відкриття конституційного провадження або відмову у ньому.

"Це досить високі показники, які свідчать, що суддівський корпус, усі структурні підрозділи Суду мають неабиякий потенціал", - сказав Стрижак.

Але, зауважив голова КС, існують і певні проблеми. Одна з них – чи не найбільша – це законодавче забезпечення діяльності КС.

За словами Стрижака, закон "Про Конституційний Суд України", прийнятий 10 років тому, далекий від досконалості і потребує осучаснення. Назріла необхідність прийняти закон про конституційне судочинство, наголосив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...