Переговори БЮТ-НУНС відкрили маленьку можливість?

Четвер, 25 вересня 2008, 18:16

Блок Юлії Тимошенко сподівається, що в понеділок, 29 вересня, буде готовий остаточний варіант готової до підписання нової коаліційної угоди між фракціями БЮТ, "Наша Україна - Народна самооборона" і Блоку Литвина.

Про це повідомив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко журналістам у четвер по закінченні зустрічі представників БЮТ і НУНС.

"До понеділка, до кінця дня повинен бути готовий варіант готового до підписання коаліційного документа", - підкреслив Кириленко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він також відзначив, що фракція задоволена результатами зустрічі в четвер.

У той же час представник фракції НУНС Роман Зварич в інтерв'ю журналістам по закінченні зустрічі відзначив, що в ході наради представники фракції БЮТ не гарантували, що вони погодяться на пропозицію фракції НУНС, що стосується скасування голосування по пакету політичних законів, прийнятих без узгодження з НУНС на початку вересня.

"На переговорах, що тільки що відбулися, не озвучили позицію що стосується, принаймні, публічних гарантій з боку БЮТ, що стосується скасування всіх законів з метою повернення нас (фракції НУ-НС) до того статус-кво, що існував до 2 вересня", - сказав він.

У той же час, за його словами, у фракції НУ-НС хотіли б вірити в серйозність намірів про можливості створення коаліції у форматі трьох.

Зварич у черговий раз озвучив позицію фракції НУ-НС. Зокрема, це стосується не тільки скасування результатів голосування по спірних законах, а також згоди фракції БЮТ на спільну заяву про російсько-грузинський конфлікт.

Крім того, фракція НУ-НС наполягає, щоб представники фракції БЮТ, Блоку Литвина і НУ-НС спільно формували порядок денний кожного пленарного засідання.

У той же час, за словами Зварича, ще залишається надія на створення коаліції у форматі трьох.

"Сьогодні переговори відкрили маленьку можливість для створення в майбутньому нової коаліції в складі трьох фракцій і, звичайно, віримо, що наші колеги відгукнуться на наш заклик", - додав він.

Як повідомлялося, раніше Партії "Уперед, Україно!", "Християнсько-демократичний союз", Партія захисників батьківщини, Українська республіканська партія "Собор", Європейська партія і "Народний Рух України", що входять у Блок "Наша Україна - Народна Самооборона", виступають за підписання коаліційної угоди між фракціями БЮТ, НУНС і БЛ 27 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News