Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС глибоко обурився, що Росія зневажливо посміялась з їх доброти

Четвер, 25 вересня 2008, 18:32

МЗС України "з глибоким обуренням" сприйняло повідомлення МЗС Російської Федерації, в якому в "неприпустимо зневажливому тоні" коментується прагнення України донести до світової спільноти правду про Голодомор 1932-33 років.

"Важко усвідомити, що країна, яка подарувала світовій культурі великих гуманістів Толстого, Реріха, Сахарова, дозволяє собі знущатися з намагання України вшанувати пам‘ять жертв великої трагедії з метою запобігання її повторенню. Замість того, щоб віддати належне минулому, яке було спільним для наших народів, керівництво Росії навпаки, докладає значних зусиль для того, щоб дискредитувати трагедію Голодомору", - йдеться в заяві.

"Така позиція виглядає тим більш незрозумілою, адже в листопаді 2003 року Російська Федерація разом з 63-ма країнами-членами ООН підтримала спільну заяву, в який відзначено "сімдесяту річницю української трагедії", а в 2007 році – резолюцію 34-ї Генеральної конференції ЮНЕСКО щодо вшанування пам‘яті жертв Великого голоду (Голодомору) в Україні 1932-33 рр", - зазначає МЗС України.

За його словами, подібна пропозиція була внесена Україною й на 9-у сесію Ради ООН з прав людини.

"Але з огляду на те, що питання Голодомору розглядається на інших світових форумах, українська делегація 22 вересня ц.р., в дусі компромісу, вирішила не наполягати на голосуванні відповідного проекту резолюції Ради", - зазначає МЗС.

"Україна закликає керівників та провідних політиків Російської Федерації припинити практику цинічного заперечення історичної правди про Голодомор, спроб виправдання та обілювання злочинів сталінізму", - наголошується в заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування