Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не зізналася, чи зустрічалася з Януковичем

Четвер, 25 вересня 2008, 19:27

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що вітатиме будь-які результативні голосування у сесійній залі Верховної Ради.

Так Тимошенко на прес-конференції відповіла на запитання про те, чому вона заперечує інформацію про співпрацю Партії регіонів та БЮТ, у той час як ці дві фракції разом готують порядок денний і спільно голосують у сесійному залі.

"В принципі, в залі Верховної Ради на кожне голосування набирається свій формат голосів. І я переконана, що і далі парламент буде одностайно голосувати за всі закони, які потрібні країні", - заявила прем'єр.

"І я буду радіти з того, що закони, які потрібні країні, будуть набирати 300-400 голосів. Бо тоді можна буде сказати, що є консолідація навколо стратегічних завдань", - додала вона.

Водночас Тимошенко не прокоментувала інформацію "регіоналів" про те, що переговори між БЮТ та Партією регіонів проводилися на рівні представників і лідерів фракцій, а також на рівні двох лідерів політичних сил, і не відповіла на запитання чи зустрічалася вона з цього приводу з Віктором Януковичем.

"Давайте порахуємо курчат по осені: яка буде коаліція і як вона буде працювати. Я переконана, що сьогодні є абсолютно всі можливості відновити демократичну коаліцію і я ще раз хочу нагадати усім критиканам, що ми з коаліції не виходили", - заявила прем'єр.

Коментуючи рішення міжнародного рейтингового агентства Fitch, яке змінило на "негативний" зі "стабільного" прогноз рейтингів України, Тимошенко пов'язала його із розпадом демократичної коаліції, який спричинив "вихід команди президента".

При цьому прем'єр заявила, що підтримує "слова пана Кармазіна, який сьогодні сказав, що практично В'ячеславом Кириленком саботується відновлення демократичної коаліції за дорученням секретаріату президента".

Разом з тим, Тимошенко сказала, що в разі якщо коаліція не відновиться - у політичних сил "є два варіанти: або дострокові вибори, які змінять ідеологічну більшість у Верховній Раді, або неприродні союзи".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування