Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна зауважила Росії, що її флот неналежно перетинає кордон

Четвер, 25 вересня 2008, 20:10

Україна наполягає на якнайшвидшому завершенні розробки та підписанні двосторонньої угоди щодо дій Чорноморського флоту РФ, який тимчасово дислокується на території України, у кризових ситуаціях.

У свою чергу російська сторона висловлює готовність продовжити розгляд цього питання, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Про це, зокрема, йшлося під час чергових українсько-російських консультацій у Києві з питань функціонування ЧФ РФ та його тимчасового перебування на території України.

У ході консультацій українська сторона звернула увагу російської сторони на неналежне виконання ЧФ РФ правил перетинання державного кордону України та пересувань територією України, затверджених указами президента та відповідними рішеннями уряду України.

Представниками Держприкордонслужби України були надані детальні роз'яснення щодо порядку перетинання державного кордону України військовослужбовцями, кораблями та літальними апаратами ЧФ РФ, відповідних механізмів контролю, а також процедур погодження пересувань територією України сил і засобів ЧФ РФ.

Було підкреслено, що прийняті рішення України повністю відповідають положенням базових угод з питань ЧФ РФ від 1997 року та чинному законодавству України.

Крім того, під час консультацій була досягнута домовленість щодо строків проведення робочих груп підкомісії з питань ЧФ РФ, зокрема - екології, юрисдикції, навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки мореплавства, військово-політичних питань, інвентаризації та соціально-економічних питань, засідання яких мають відбутися протягом жовтня.

Очікується, що засідання підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ та його перебування на території України українсько-російської міждержавної комісії відбудеться наприкінці жовтня цього року в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування