Україна і Польща – Євро-2016?

П'ятниця, 26 вересня 2008, 09:33

Нині на засіданні виконкому УЄФА у французькому місті Бордо вирішується, чи залишити за Києвом і Варшавою право проведення чемпіонату.

Попри запевнення українських і польських футбольних функціонерів у тому, що Євро-2012 у них не заберуть, спекуляції не цю тему не вщухають, повідомляє "Німецька хвиля".

Інсайдери, які беруть участь у засіданні виконкому, не беруться робити жодних прогнозів. "Потрібно дочекатися доповіді інспекторів", - сказав перед початком засідання Франц Бекенбауер.

Питання проведення Євро-2012 "абсолютно відкрите", зізнається член виконкому від Німеччини Ґергард Майер-Форфельдер. Ситуація дуже непроста – Україна і Польща не вкладаються у жодні графіки.

Президент польського футбольного союзу Міхал Ліскевич в інтерв’ю німецьким журналістам напередодні навіть зазначив, що "до 2016 року Україна і Польща підготувалися би ще краще, ніж до 2012".

І хоча сказано це було напівжартома, перенесення україно-польського чемпіонату на пізніший термін лише поповнило перелік різноманітних спекуляцій на тему "що робити з Києвом і Варшавою", зазначає радіо.

Майер-Форфельдер до ідеї дати українцям і полякам ще чотири роки на підготовку поставився абсолютно серйозно.

Однак, як зазначив глава німецького футбольного союзу в інтерв’ю кореспонденту DPA, цей варіант проблематичний.

"На проведення Євро-2016 налаштовується Франція. Йдеться про серйозні інтереси", - сказав Майер-Форфельдер.

Крім того, 2016 року кількість учасників Євро, як очікується, збільшиться з 16 до 24, що робить проведення першості в Україні і Польщі малоймовірним.

У будь-якому разі, як зазначають оглядачі, президент УЄФА Мішель Платіні має неабиякий головний біль. Адже саме він взяв на себе відповідальність за рішення надати право проведення Євро-2012 Україні і Польщі.

"Подейкують, що в обмін на це він отримав підтримку при обранні на посаду глави УЄФА. Учасники засідання у Бордо на умовах анонімності не виключають, що Платіні намагатиметься відкласти на якомога пізніший термін рішення по Україні і Польщі. Так він зможе зберегти обличчя, а заодно і шанси на переобрання 2011 року", - передає "Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News