Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз не втрачає "контакт" з Партією регіонів

П'ятниця, 26 вересня 2008, 10:31

Соціалістична партія веде переговори з КПУ і лівими партіями другого ешелону з приводу спільної участі в дострокових парламентських виборах, а також не втрачає контактів з Партією регіонів.

Про це заявив лідер Олександр Мороз на прес-конференції в Миколаєві, повідомляє прес-служба СПУ.

"Соцпартія веде переговори з КПУ, а також лівими партіями другого ешелону з приводу спільної участі в дострокових парламентських виборах", - сказав він.

"З Наший Україною і Народною Самообороною СПУ ніяких переговорів не проводить, а з БЮТ ми ведемо консультації тільки через партійну пресу – газету "Товариш", - зазначив Мороз, відповідаючи на запитання про блокування СПУ з іншими політичними силами напередодні виборів.

При цьому лідер соціалістів відзначив, що СПУ не втрачає контактів з Партією регіонів, яка входила в антикризову коаліцію.

"Багато чого буде залежати від формату виборів, від прохідного бар'єру, але про об'єднання поки мова не йде", - заявив Мороз.

З приводу нових партійних проектів, які можуть взяти участь у дострокових виборах у Верховну Раду, лідер Соцпартії зазначив, що в Україні будь-яка партія будується за принципом партії влади й у цьому полягає головна помилка.

Треба відійти від цього підходу, вважає Мороз.

За його словами, СПУ поки не випрацювала контрзаходів з протистояння "партії Яценюка" і партії "Єдиний центр", яку курує глава секретаріату президента Віктор Балога.

"У Арсенія Петровича (Яценюка) поки є тільки наміри, але немає конкретної політичної сили. Що ж стосується "Єдиного центра", то не ясно, у якому форматі ця структура піде на вибори – у блоці з Наший Україною чи самостійно. Правда, ЄЦ уже відмовилася від зовнішньої реклами і вибрала шлях прямого спілкування з виборцями - від домуу до дому", - зазначив Мороз.

Лідер СПУ вважає, що чим більше партій пройде в парламент, тим краще. Це буде сприяти більш ефективному відображенню інтересів суспільства, вважає він.

Як відомо, раніше Мороз заявляв, що СПУ вже готова до виборів. Соцпартія пропонує КПУ і партіям лівого спрямування об'єднатися в блок, однак у випадку відмови має намір брати в них участь самостійно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...