Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ запросив Литвина до обговорення - він оптиміст

П'ятниця, 26 вересня 2008, 11:22

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин заявляє, що на суботу заплановано обговорення подальших кроків зі створення коаліції за участі представників БЮТ і блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

"У мене вже була телефонна розмова з президентом, я розмовляв з (лідером фракції "НУ-НС") В'ячеславом Кириленком і прем'єр-міністром", - сказав він газеті "Комерсант-Україна", коментуючи переговорний процес "у форматі трьох".

"БЮТ запропонував мені взяти участь в обговоренні подальших кроків зі створення коаліції. На даній зустрічі також будуть присутні і представники НУНС. Попередньо зустріч запланована на суботу", - повідомив Литвин.

Він відзначив, що він "оптиміст і готовий продовжувати спілкуватися, щоб особисто взяти участь у даних зборах".

При цьому на питання, чи допускає лідер Блоку Литвина можливість створення коаліції БЮТ – "НУ-НС" без участі його політичної сили, Литвин відповів: "Я буду безмірно щасливий, якщо така коаліція буде створена. Досі коаліція існувала завдяки нам, і майже всі ключові питання приймалися за нашої підтримки".

"Оптимальним варіантом, на мою думку, було б створення коаліції в складі трьох політичних сил – БЮТ, "НУ-НС" і блоку Литвина. При цьому ми не претендуємо на посади і ніколи не висловлювали свої побажання з цього питання, хоча, безумовно, бажання обійняти окремі посади в нас є", - заявив Литвин.

У той же час, він підтвердив, що його блок веде переговори про створення коаліції і з Партією регіонів – у середу відбулася його зустріч з першим заступником глави фракції ПР Олександром Єфремовим.

"Так, дійсно, така зустріч була, але хочу підкреслити, що до мене від Партії регіонів не надходило пропозицій зі створення коаліції. У мене склалося враження, що "Регіони" поки аналізують ситуацію і не приймають остаточного рішення. Із певних питань у нас збігаються погляди, однак існують і розбіжності. Ми домовилися продовжити спілкування", - підкреслив Литвин.

Визначаючи свою позицію щодо теми НАТО, яка є однією зі спірних при формуванні коаліції, Литвин сказав: "Я вважаю, що всі питання по НАТО необхідно відкласти, а не розколювати суспільство. Тим більше що НАТО не гарантує територіальної цілісності України".

"Ми завжди кудись вступаємо, а потім іде неприємний запах. Україна має побути самостійною. Втім, із даного питання можна дискутувати, ми готові до діалогу", - підкреслив Литвин.

На запитання, чи готова його сила виконати вимогу президента і "Нашої України", засудивши агресію Росії в Грузії, або їй ближча позиція БЮТ і прем'єр-міністра, Литвин сказав: "Насамперед Україна не повинна бути стороною конфлікту. Вона має виступати посередником на пострадянському просторі. А позиції і дії президента і прем'єра я не хочу коментувати".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування