На Київщині затримали банду, до якої входили СБУшники і УДОшники

П'ятниця, 26 вересня 2008, 12:21

У Броварах Київської області було затримано організоване злочинне угруповання, до складу якого входили колишні й чинні співробітники спецслужб України.

Операція була проведена в одному з розважальних комплексів під час збройного нападу на бізнесмена з Одеської області з метою заволодіння 1 млн. грн., повідомляє УНІАН з посиланням на заступника начальника ГУБОЗ МВС України Володимира Міщенкова.

За його словами, затримання здійснювали співробітники ГУБОЗ, УБОЗ МВС України у м. Києві та бійці підрозділу швидкого реагування "Сокіл".

В результаті операції затримані 5 членів угруповання, яке очолював колишній працівник Управління державної охорони України, 1980 року народження.

Серед затриманих також є чинний офіцер Державної служби спецзв’язку і захисту інформації України, 1982 р. н., чинний співробітник СБУ, 1975 р. н., киянин і житель Київської області відповідно 1979 і 1983 р. н.

За словами Міщенкова, оперативним спецпідрозділом було встановлено, що зазначене ОЗУ діяло протягом тривалого часу і спеціалізувалося на збройних розбійних нападах на антикварів, колекціонерів коштовностей, а також є причетним до незаконного обігу зброї.

Під час нападів члени угруповання використовували престижні іномарки, одяг і спецзасоби спецпідрозділів, радіостанцію, зброю і методи конспірації.

Як зазначив заступник начальник ГУБОЗ, при затриманні у членів угруповання було вилучено 100 тис. грн., 8 тис. доларів, автомат Калашникова, два нагана, пістолет ТТ, дві гранати і службові посвідчення.

Зараз Генпрокуратура вирішує питання про порушення кримінальної справи.

***

У прес-центрі СБУ "Українській правді" підтвердили, що серед затриманих є їхній співробітник 1975 року народження.

Як розповіла керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко, він працює в СБУ з кінця 2007 року. До цього він проходив службу у спецпідрозділі швидкого реагування "Сокіл" УБОЗ МВС в Київській області.

Він також нагороджений відомчою нагородою УБОЗу за успіхи в службі.

Остапенко запевнила, що ця справа перебуває на контролі керівництва СБУ і правопорушник, як того вимагає закон, буде притягнений до кримінальної відповідальності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News