Ющенко вимагає від Тимошенко припинити "перешіптуватися" з Путіним

П'ятниця, 26 вересня 2008, 13:30

Президент Віктор Ющенко вимагає від уряду почати офіційні переговори з Росією в газовій сфері.

Про це він заявив, відкриваючи в п'ятницю засідання Ради національної безпеки й оборони України, передає прес-служба президента.

"Я вимагаю: уряд повинен розпочати офіційні переговори. Ті заяви, які викладалися урядом з цього питання, повинні бути розшифровані, сформовані повинні бути директиви, і ми повинні день за днем невпинно вести ці важкі переговори, а не перешіптування", – сказав Ющенко.

Він також висловив занепокоєння проблемами національної компанії "Нафтогаз України", які залишаються невирішеними. Зокрема, поточного року не вдалося збалансувати фінансовий стан компанії.

"Ані рішення РНБО від 1 лютого 2008 року, ані фінансовий план компанії, затверджений урядом із більш ніж піврічним запізненням, на сьогодні не виконуються", – сказав він.

У результаті, за розрахунками "Нафтогазу України", які були перевірені фахівцями РНБО, поточний дефіцит коштів компанії сягнув уже 9,1 млрд. грн.

Президент відзначив, що проблеми поточного року перенесено урядом на рік наступний: коштів у 8,7 млрд. грн., передбачених у проекті Державного бюджету на 2009-й рік, не вистачить навіть на покриття вже існуючого дефіциту.

"Проблеми, характерні для 2008 року для "Нафтогазу", автоматично переносяться на 2009 рік", – попередив Ющенко прем'єра і Міністра фінансів.

"Це означає, що або на наступний рік заплановано рішучі зміни у ціновій політиці для споживачів, у що я мало вірю, оскільки на це треба мати професійність і мужність, або обсяг коштів, необхідних для компенсації різниці цін, значно занижено", – оцінив Ющенко такий підхід.

Також Ющенко зазначив, що велика частина засідання РНБО проходитиме в закритому режимі, оскільки питання, що будуть розглядатися, занадто чуттєві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування