Кабмін тепер король і цар для УТ-1

П'ятниця, 26 вересня 2008, 13:42

Верховна Рада прийняла за основу проект закону про внесення змін до Закону "Про телебачення і радіомовлення".

За проголосувало 352 депутати від БЮТ, ПР, КПУ та Блоку Литвина.

Відповідно до проекту керівники Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України призначаються на посаду і звільняються з посади Верховною Радою за пропозицією не менш як однієї третини народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради.

Раніше керівники Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України призначалися на посаду і звільнялися з посади президентом за поданням Верховної Ради.

Також з закону вилучено норму, що персональний склад громадських рад НТКУ та НРКУ затверджується Верховною Радою України: 9 осіб – за поданням депутатських фракцій у Верховній Раді України, 4 особи – за поданням президента України та 4 особи – за поданням загальнодержавних об’єднань громадян, що діють у сфері виробництва і розповсюдження телерадіопрограм.

Національна телекомпанія України та Національна радіокомпанія України мають свої статути, які затверджуються постановою Кабінету Міністрів. Раніше статут визначався самими компаніями.

Відповідно до нової редакції організаційно-правовий статус Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України може бути змінений лише на статус Суспільного телебачення і радіомовлення.

Депутати хотіли одразу ухвалити закон в цілому, але у окремих депутатів знайшлись зауваження. Тому його відправили на пришвидшений розгляд в комітет.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування