Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для фондового ринку піднімають грошову планку

П'ятниця, 26 вересня 2008, 13:44

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект змін до закону про підвищення вимог до статутного капіталу професійних учасників фондового ринку.

За проголосувало 322 депутати.

"Показники розвитку фондового ринку останніх років свідчать про зростання кількості інструментів на ринку цінних паперів. За останні три роки розмір емісії цінних паперів зріс у чотири рази. При цьому надійність учасників фондового ринку має відповідати інвестиційному ресурсу, який вони обслуговують", - заявив Анатолій Балюк.

У зв’язку з цим мінімальні розміри статутного капіталу для професійних учасників фондового ринку в середньому в 3-5 разів перевищують розмір, встановлений законодавством наразі, заявив доповідач.

"При цьому такі види профдіяльності на фондовому ринку як діяльність з управління активами, інституційних інвесторів, діяльність з управління цінними паперами потребують встановлення достатньо високих розмірів статутного капіталу, здатних забезпечити надійність компаній з управління активами", - додав Балюк.

Відповідно до проекту закону розмір статутного капіталу депозитарію, крім клірингового депозитарію, повинен становити не менше ніж 15 млн. гривень.

Розмір статутного капіталу клірингового депозитарію повинен становити не менше ніж 35 млн. гривень

Розмір статутного капіталу реєстратора повинен становити не менше ніж 300 тис. гривень

Ліцензія на провадження діяльності з управління активами видається особі за умови, що вона має оплачений коштами статутний капітал на день подання документів до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку для отримання цієї ліцензії, не менший ніж сума, еквівалентна 1 млн. євро за офіційним обмінним курсом Національного банку України.

Вимоги до власного капіталу осіб, які отримали ліцензію на провадження діяльності з управління активами, встановлюються Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, йдеться в проекті закону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...