Ющенко обізвав Тимошенко бездарною

П'ятниця, 26 вересня 2008, 14:20

Глава держави вимагає від уряду адекватного фінансування Збройних Сил у 2009 році.

Про це Віктор Ющенко заявив, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони, передає прес-служба президента.

Він наголосив, що забезпечення обороноздатності держави та розвитку Збройних Сил набуває особливої актуальності.

Він зазначив, що його не влаштовують обсяги фінансування армії як у поточному Державному бюджеті, так і в його проекті на наступний рік. За його словами, видатків, передбачених урядом, вистачає виключно на нагальні потреби, і лише дрібна частка йде на розвиток.

"Я не можу дати акцепт на такий урядовий підхід до теми фінансування оборонної функції і безпекової політики держави. РНБО повинно виступити однозначно: не треба цей популізм продовжувати на українському війську. Я не можу назвати патріотами тих людей, які мають таке відношення до солдата", – заявив Ющенко.

За його словами, через недостатнє фінансування перехід до професійного війська та комплектування армії військовослужбовцями за контрактом поставлений під загрозу виконання у визначені строки.

"Ця програма зірвана бездарним підходом уряду", – вважає президент.

Він повідомив, що на порядок денний засідання також винесено питання вдосконалення системи керівництва Збройними Силами, іншими військовими формуваннями, правоохоронними органами у разі виникнення загроз: необхідно на рівні РНБО розробити комплекс заходів, який дозволить досягти ефективної взаємодії між ними під час виконання завдань у кризових ситуаціях.

Підбиваючи підсумки свого вступного словами, Глава держави нагадав про виняткове значення для держави обороноздатності національної армії, для чого необхідно достатні обсяги фінансування.

"Я хотів би, щоб у контексті тих рішень, які ми сьогодні приймемо з цих питань, у нас була одна відповідь: український уряд повертається обличчям до солдата, до офіцера", – сказав Віктор Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News