Тимошенко не підтримала рішення РНБО, бо не буде коаліції?

П'ятниця, 26 вересня 2008, 17:48

Члени Ради нацбезпеки і оборони проголосували за необхідність збільшити фінансування Збройних Сил у 2009 році до 32,4 млрд. грн.

Про це повідомив міністр оборони Юрій Єхануров на брифінгу після засідання РНБО.

Він нагадав, що в проекті держбюджету на наступний рік планується виділити 17,5 млрд. грн., що становить 1,38% від ВВП, а за розрахунками Міноборони для потреб армії потрібно 32,4 млрд. грн., що становить 2,5% від ВВП.

Така сума, за словами Єханурова, дозволить на належному рівні забезпечити підготовку військ, придбати нове озброєння тощо.

Він підкреслив, що рішення РНБО є обов’язковим для уряду, і він сподівається, що воно буде враховане при доопрацюванні бюджету на 2009 рік (рішення РНБО вводиться в дію указом президента).

Крім того, міністр висловив сподівання, що уряд дослухається до прохання Міністерства оборони і збільшить фінансування армії у поточному році. Він нагадав, що відповідний законопроект внесено на розгляд парламенту, але поки що він не розглянутий.

"Якщо його не розглянуть, буде дуже важко завершити рік", - сказав Єхануров.

"Звичайно, солдат голодний не буде, але це значить, що ми знімемо (фінансування) з озброєння. Це значить, що я буду змушений позичити очі в сірка і йти до міністра промислової політики і казати: вибач, друже, я твої гроші вимушений направити на те, щоб солдати не залишились голодними", - сказав Єхануров, додавши, що уряд неадекватно оцінює сьогоднішню ситуацію в армії.

Він також зауважив, що йому незрозуміла позиція прем`єра Юлії Тимошенко, яка сьогодні не підтримала жодного рішення РНБО, зокрема і щодо збільшення фінансування армії.

"Це позиціонування не зовсім зрозуміло. Можна в чомусь образитись, на якусь критику, хоча якщо це об’єктивна критика, то потрібно її нормально сприймати, і не потрібно на це реагувати з якихось особистих позицій", - сказав він.

"Мені, наприклад, зовсім незрозуміло, чому було не голосувати за четверте і п’яте питання (питання обороноздатності країни), вони нормальні, патріотичні", - сказав Єхануров, додавши, що не можна переводити ці питання "на тему: якщо буде коаліція, я буду "за", якщо ні – то я проти цього".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування