За українське судно вимагають 35 млн. доларів

Субота, 27 вересня 2008, 15:29

Пірати, що захопили українське вантажне судно "Фаїна" біля берегів Сомалі, зажадали викуп у розмірі 35 мільйонів доларів за звільнення корабля і екіпажу.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Бі-бі-сі, нападники попередили, що у разі силової спроби звільнення екіпажу або вантажу заручники будуть убиті.

Пірати, що захопили біля берегів Сомалі українське судно, яке перевозило танки Т-72 для кенійської армії, застерегли від будь-яких спроб відбити силою членів екіпажу.

Реклама:

У інтерв'ю сомалійській службі Бі-бі-сі чоловік, що назвався Джануна Алі Джама і стверджував, що представляє загарбників судна "Фаїна", заявив, що пірати в принципі готові до переговорів про викуп із урядом Кенії.

Раніше джерело повідомило "Інтерфакс-Україна", що пірати вийшли на зв'язок з міністерством оборони Кенії, запитавши дані про судновласника для початку переговорів про можливість виплати викупу.

Джерело також відзначило, що на зв'язок виходив капітан судна, який повідомив про те, що члени команди нібито захворіли малярією. Проте, співбесідник агентства припустив, що подібне повідомлення було зроблене спеціально, для того, щоб прискорити початок переговорів з піратами.

ВІДЕО ДНЯ

При цьому джерело підкреслило, що вантаж, який знаходиться на борту судна "Фаїна" вже юридично не належить Україні.

"Цей вантаж належить міністерству оборони Кенії, і Україна до цього не має ніякого відношення", - підкреслив співбесідник. Разом з тим він додав, що українська сторона розуміє свою відповідальність і сприяє вирішенню проблеми.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування