Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НУ-НС" залишилося знайти усього 7 підписів для коаліції з БЮТ і Литвином?

Понеділок, 29 вересня 2008, 09:13

На вечір неділі 30 із 72 членів фракції "НУ-НС" підписалися за створення коаліції з БЮТ і Блоком Литвина.

Ще потрібно 7 підписів, пише в понеділок "Дело".

Як відомо, лідери дрібних партій, які входять до складу блоку "НУ-НС", у п'ятницю висловили невдоволення тим, що лідер фракції В'ячеслав Кириленко зриває переговори з "бютівцями" і "литвинівцями" з приводу створення коаліції.

Після дискусій на засіданнях фракції група офіційних парламентерів до БЮТ зросла до 9 депутатів – по одному від кожної партії, які входять у блок "НУ-НС".

Одночасно депутати-"нашоукраїнці" почали збирати підписи за створення коаліції у складі трьох. Оскільки рішення ухвалюється більшістю у фракції, то в такому випадку потрібно 37 підписів.

Після цього ті, хто підписався, незалежно від думки інших "нашоукраїнців", зможуть разом із БЮТ домовитися з Володимиром Литвином. Попередньо той уже дав згоду на входження в коаліцію.

Керівник фракції "НУ-НС" висловив невдоволення ініціативою своїх соратників і назвав її "кулуарною". Водночас, депутат Володимир Ар’єв, відповідальний за збір підписів, впевнений у законності цієї ідеї. "Підписи легітимні. Якщо буде 37 підписів, значить, рішення прийняте", - заявив Ар’єв.

Раніше парламентери від "НУ-НС" - В'ячеслав Кириленко і Роман Зварич - поставили БЮТ кілька умов для поновлення коаліції. Серед головних: ухвалення жорсткої резолюції по грузино-російському конфлікту і скасування законів, що позбавляли президента частини повноважень.

Однак до кінця минулого тижня, за інформацією видання, умови дещо видозмінилися. Зокрема, з'явилася вимога скасувати пленарний тиждень з 29 вересня по 3 жовтня, ввести кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору і скасувати депутатську недоторканність.

"Я запитав у "нашоукраїнців", чи зможе їхня фракція в повному складі проголосувати за скасування депутатської недоторканності. Думаю, після того, що сталося з депутатом Жванією, "Народна самооборона" не проголосує", - сказав газеті Андрій Кожем’якін (БЮТ).

До того ж багатьох у блоці "НУ-НС" обурив факт подачі пропозицій партнерам винятково від партії "Наша Україна" без узгодження з іншими партіями, які входять у фракцію. "А інші що, не люди?" - питає Кармазін.

БЮТ і частина незадоволених "нашоукраїнців" впевнені: президент і його секретаріат тягнуть час до 3 жовтня. Якщо до цієї дати не буде створена коаліція, президент видасть указ про проведення дострокових виборів на 14 грудня.

Однак "нашоукраїнці", які збунтувалися, можуть поламати сценарій з достроковими виборами, зазначає видання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування