Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратники Тимошенко застрахували КС і податкову, а Луценку дадуть тачки

Понеділок, 29 вересня 2008, 10:34

Страхова компанія "Брокбізнес", підконтрольна братам Сергію й Олександру Бурякам, виграла тендер по страхуванню життя і здоров'я всіх 18 суддів Конституційного Суду.

Продавати поліси обов'язкового страхування чиновникам, за даними Держфінпослуг, можуть усього кілька компаній: "Оранта", "Аска", Європейський страховий альянс і "Брокбізнес", пише газета "Дело".

Перші три компанії заявили, що в тендері на страхування суддів КС не брали участі.

Одні не знали про такий тендер взагалі, інші визнали нецікавим цей вид страхування.

"Це невигідний бізнес, від якого ми, швидше за все, відмовимося. Наша винагорода за таке страхування складає 3% від страхової суми. 1% компанія віддає банкам за всі транзакції, ще 1% іде на зарплату співробітників і тільки 0,7% — це прибуток", — заявив в одному зі своїх інтерв'ю голова правління страхової компанії "Оранта" Олег Спілка.

Цю думку розділяють і інші представники ринку.

На думку голови комісії зі страхування українського товариства фінансових аналітиків В'ячеслава Черняховського, у таких тендерах, як правило, беруть участь тільки компанії, що розраховують на інвестдохід від розміщення бюджетних коштів, або хочуть піднятися у фінансових рейтингах за рахунок мільйонних оборотів.

Дійсно, за даними регулятора, за перший квартал 2008 року страховики виплатили по цьому виду страхування майже стільки ж, скільки й одержали — 95% від премій.

Але керівник "Брокбізнесу" налаштований оптимістично: "Ми — відкрита компанія — одержали ліцензії на усі види страхування і будемо брати участь у всіх відомих тендерах. А про те, збитковий це вид страхування чи прибутковий, ми подивимось через рік, коли закінчиться дія контракту на страхування суддів КС", — говорить Вадим Загрєбной.

До речі, у червні ця компанія виграла тендер і на страхування співробітників Державної податкової служби.

Багато колег по цеху впевнені, що перемогами в цих двох тендерах компанія зобов'язана своїм фактичним власникам — голові Державної податкової адміністрації Сергієві Буряку і його братові, нардепові від БЮТ Олександру Буряку.

"Треба мати сильне лобі, щоб перемогти в таких конкурсах", — запевнив керівник однієї зі страхових компаній, який не побажав назвати своє ім'я.

***

Видання також повідомляє, що "Автоцентр на Столичному" виграв тендер на постачання автомобілів для Міністерства внутрішніх справ. Компанія є філією Української автомобільної корпорації ("Укравто"), що належить народному депутатові від БЮТ Таріелу Васадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування