У білоруської опозиції більше немає шансів

Понеділок, 29 вересня 2008, 10:41

У Білорусі в результаті парламентських виборів жоден представник опозиції в палату представників не пройшов.

Про це в понеділок на прес-конференції в Мінську повідомила глава Центвиборчкому Лідія Єрмошина.

За її словами, вибори визнані такими, що відбулися вже в першому турі. За офіційними даними явка склала 75,3%.

Як раніше відзначила Єрмошина, опозиційні кандидати вели досить активну агітаційну кампанію.

"Але в Республіці Білорусь як би виборці не любили критикувати владу, слово "опозиція" їх ще більше насторожує. Виборець боїться втратити те, що має. Він не бажає різко змінювати життя з приходом до влади опозиції, тому що це може порушити його комфортне існування", - сказала вона.

У той же час, видання "Хартія 97" зазначає, що "за всю історію сучасної Білорусі ці вибори були найбільш безальтернативними – на одне місце в парламенті претендувало лише 2,4 кандидата".

"У 15 округах вибори були безальтернативними – з одним ставлеником влади. Кількість округів без демократичних кандидатів - 40. У Мінську у 9 з 20 виборчих округів, тобто у половині, не було демократичних кандидатів", - сказано в повідомленні.

"Дуже низький відсоток представників опозиційних політичних партій у дільничних виборчих комісіях – лише 47 осіб з 69.865 (0,07 %) – на думку опозиції, свідчить про те, що чесного підрахунку голосів під час цих виборів не було і їхні результати в черговий раз сфальсифіковані", - зазначає видання.

Белорусские новости, Хартія 97

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування