Україна буде розслідувати загибель "Толстого"

Понеділок, 29 вересня 2008, 13:14

Українська сторона буде брати співучасть у розслідуванні морської події з теплоходом "Толстой".

У понеділок, 29 вересня, для участі в розслідуванні причин аварії в Болгарію уже відбув заступник міністра транспорту і зв'язку - директор Державного департаменту морського і річкового транспорту Володимир Работнєв.

Разом із ним для участі в розслідуванні відправлений капітан Одеського морського торговельного порту Олександр Антонов.

Як повідомили Ліга.net у прес-службі Мінтрансу, українська сторона вже відправила відповідні листи морській владі Республіки Болгарія.

27 вересня Мінтрансзв’язку сформувало оперативний штаб на чолі з заступником міністра - директором "Укрморрічфлоту" Работнєвим.

Штаб здійснює збір і аналіз інформації, що стосується обставин події, докладає зусиль для підвищення ефективності пошуково-рятувальної операції.

Крім того, члени оперативного штабу Мінтрансзв’язку підтримують зв'язок з родинами членів екіпажу, судновласником, класифікаційними товариствами, посадовими особами морської влади Болгарії, Росії, Туреччини й агентствами, що наймали екіпаж для роботи на т/х "Толстой".

Фактично 27 вересня почалося розслідування аварії.

Як відомо, вранці у суботу, 27 вересня, поблизу мису Емін неподалік від територіальних вод Болгарії у результаті сильного шторму затонуло вантажне судно "Толстой" під прапором КНДР, до складу екіпажу якого входять 9 громадян України і 1 громадянин Росії

Як пише "Газета.ru", у понеділок бельгійська яхта "Міраж" підібрала на борт двох українців, які дрейфували в морі на рятувальному плоті з минулої суботи. Про стан їхнього здоров'я поки нічого не відомо.

Про своє місцезнаходження один із моряків, Андрій Криженівський, повідомив, відправивши СМС на екстрений номер 112. У повідомленні він написав, що знаходиться на імпровізованому плоті. "Бачимо берег, але доплисти без сторонньої допомоги не можемо. Один із нас у важкому стані. Він неадекватний, і в нього висока температура", - цитує СМС болгарське інформагентство "Фокус".

Днем раніше ще двом матросам із "Толстого" вдалося самостійно вибратися на болгарський берег: їхній рятувальний пліт викинуло на берег хвилями. Зараз вони перебувають у лікарні.

Нині всі сили рятувальників кинуті на пошуки інших членів екіпажу "Толстого".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування