Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори переносяться ближче до весни?

Понеділок, 29 вересня 2008, 14:25

Директор Центра соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв вважає, що дострокові парламентські вибори будуть проведені ближче до весни.

Про це він заявив у ході засідання круглого столу на тему "Новий етап в українській політиці: змови або нові революції?", повідомляє Ліга.net.

Зараз питання полягає не в тому, будуть вибори чи ні, а в тім, коли вони будуть.

Єрмолаєв вважає, що в даному контексті ключовими є три орієнтири: виборча кампанія в США, кульмінаційне півріччя глобальної фінансової кризи і прийдешні події 2009 року - завершення Лісабонського процесу.

"Таймінг виборів, взаємозв'язок виборчої кампанії президентської і парламентської і війна політики - це те, що стало особливістю кризи 2008 року", - сказав він.

Політолог не виключає проведення як парламентських, так і президентських дострокових виборів.

У той же час, на думку політолога, зараз неможливе створення нових довгострокових коаліцій, оскільки політичні сили на сьогоднішній день мають нездоланні розбіжності, що носять ідеологічний характер.

Єрмолаєв відзначив, що позиції провідних політичних сил зараз можна оцінювати за критерієм конфлікту протиставлення політиків: "У другій половині 2008 року розбіжності між НУНС, БЮТ і Партією регіонів уже простежуються по-новому".

Каталізатором кризи, за його словами, можна вважати і кавказький конфлікт, але дуже важливо також враховувати, що каталізатором стала неефективність президентської лінії.

"Нинішній дефолт влади складається в нездатності виробити спільну політику", - сказав він.

Не менш важливо в прогнозуванні подій на майбутнє враховувати і розклад сил того кола, що має великий вплив з погляду фінансів і який, по суті, є замовником політики.

Єрмолаєв відзначив, що мова йде про олігархів і їх інтереси. "Я не виключаю, що інтереси олігополії пов'язані зі збереженням західного курсу і з вибором нових лідерів, що могли б цей курс реалізувати, можуть істотно вплинути на розклад виборчої кампанії і на кастинг провідних політичних лідерів", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...