Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За "перевертнів" з СБУ й УДО взявся Медведько

Понеділок, 29 вересня 2008, 15:09

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактами бандитизму і розбійного нападу членами банди "перевертнів" на чолі з колишнім співробітником Управління державної охорони.

Про це заявив заступник начальника Головного управління з боротьби з організованою злочинністю МВС України Володимир Міщенков, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, троє з затриманих членів банди вже написали явку з повинною.

Разом з тим заступник начальника ГУБОЗ не виключив, що на даний час затримані не всі члени цього угруповання.

"Вважаю, що коло учасників цього угруповання буде трохи ширшим", - сказав Міщенков.

У свою чергу, в інтерв'ю журналістам начальник ГУ МВС України в Києві Віталій Ярема розповів, що близько 8 місяців тому до міліції надійшла оперативна інформація, що на території Києва і декількох регіонів України діє організоване злочинне угруповання, що займається заволодінням майна громадян, які скуповують ювелірні й антикварні вироби.

За словами Яреми, потерпілі, як правило, до органів внутрішніх справ не зверталися "тому що вони займалися напівлегальною діяльністю".

Начальник київського головкому міліції підкреслив, що напади цього угруповання носили латентний характер, що ускладнювало роботу оперативних підрозділів.

"Потерпілі не розуміли, що це бандитський напад, тому що члени банди представляли офіційні документи співробітників спецслужб", - додав він.

За його словами, на даний час проводиться робота з потерпілими від діяльності цього угруповання.

Ярема також повідомив, що серед затриманих чинний співробітник спецпідрозділу "Альфа".

"У той же вечір (25 вересня) ми довели до відома співробітників внутрішньої безпеки СБУ про те, що затриманий - співробітник спецпідрозділу "Альфа", -
розповів він.

Начальник київського головкому також підкреслив, що затриманий співробітник спецпідрозділу до роботи в СБУ працював у спецпідрозділі УБОЗ "Сокіл".

"Напевно, його перевірку (на профпригодність) здійснювали не належним чином. Але це вже питання службового розслідування", - зазначив він.

Ярема також додав, що, на його думку, органи внутрішніх справ і керівники підрозділів, де працювали або числилися члени угруповання, зроблять відповідні висновки.

За інформацією міліції, ця банда може бути причетна до здійснення ще 6 розбійних нападів на антикварів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування