Ющенко натякає, що Тимошенко вирішила влаштувати Україні "Грузію-2"

Понеділок, 29 вересня 2008, 18:17

Президент Віктор Ющенко вважає, що події в українському парламенті після 2 вересня не є суто внутрішньополітичним питанням України.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками Українсько-американської ділової ради у Вашингтоні, повідомляє прес-служба президента.

"Це, по суті, є Грузія-2, мета якої – дестабілізувати ситуацію", – сказав Ющенко.

За його словами, український сценарій розвитку подій передбачав, зокрема, висловлення недовіри керівникам місцевої виконавчої влади з подальшою руйнацією всієї її вертикалі на місцях, підняття прохідного бар'єру до парламенту і проведення у грудні дострокових виборів президента, Верховної Ради і місцевих рад.

У результаті, переконаний Ющенко, мала утворитися "неєвропейська коаліція" з двох політичних сил, яка радикально змінила б внутрішній і зовнішній політичний курс держави.

Президент заявив, що не вірить, що коаліція у складі БЮТ, Партії регіонів та комуністів відбудеться.

"Цей союз унеможливлює сьогодні виключно людська реакція", – сказав він.

"Я не вірю в союз, який запропонували 2 вересня. Я мало вірю в те, що переговорний процес може бути успішним. Я більше довіряю тому, що політичні сили вийдуть на тему дострокових виборів", – зазначив президент.

Ющенко також приділив окрему увагу наслідкам російсько-грузинського конфлікту та перспективам євроатлантичної інтеграції України.

"Якщо Європа хоче жити у більш стабільній системі координат, вона повинна робити політику, яка поширювала б зону безпеки, миру і стабільності на Схід. Є один спосіб підняти рівень безпекової політики на європейському континенті – через поширення політики нового членства на такі країни як Україна і Грузія", – наголосив президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...