Кириленко побачив, що Тимошенко не хоче повертати Росії борги

Вівторок, 30 вересня 2008, 10:29

Лідер фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко заявляє, що порядок денний засідання парламенту на вівторок знову сформований лише за пропозиціями БЮТ і Партії регіонів.

Про це він сказав з трибуни парламенту у вівторок, вкотре закликавши БЮТ піти на їхні умови створення коаліції.

"З одного боку, колеги з БЮТ закликають нас створити коаліцію у форматі трьох, з іншого боку, прем’єр Юлія Тимошенко відмовляється належним чином профінансувати у бюджеті наступного року потреби збройних сил України", - обурився Кириленко.

Він також додав, що Тимошенко відмовляється внести в бюджет наступного року "1,2 мільярди гривень для погашення боргів перед Російською Федерацією за раніше спожитий газ з тим, щоб Україна могла підняти орендну ставку на базування кораблів Чорноморського Флоту Росії в Криму".

"Уряд не реагує на багаторазові вимоги фракції НУ-НС у частині аверсного руху нафти по нафтопроводу "Одеса-Броди". Це неприйнятно і прямо б’є по національних інтересах України", - додав Кириленко.

При цьому він закликав БЮТ і Блок Литвина виконати чотири кроки, які б дали можливість створити "коаліцію трьох".

"Ми пропонуємо прості кроки для стабілізації ситуації. Нас не цікавить коаліція портфелів, нас цікавить коаліція принципів", - сказав Кириленко.

Він закликав БЮТ і Блок Литвина разом сформувати порядок денний, не відкидаючи пропозиції НУ-НС, а також винести на порядок денний питання про скасування законів, ухвалених у першому читанні, - про референдум і про держслужбу, "оскільки вони прямо б’ють по статусу державної мови і відкривають шлях для серйозних негативних подій всередині країни".

Крім того, лідер НУ-НС закликав БЮТ погодити текст спільної заяви щодо російсько-грузинського конфлікту.

"Сьогодні НУ-НС, БЮТ і Блок Литвина, якщо є дійсно наміри серйозно створювати коаліцію на трьох, повинні виступити з публічною заявою про те, що підтримуються пропозиції президента з усіх 5-тьох заветованих законів, які є антиконституційними і були ухвалені під час спільного голосування БЮТ і Партії регіонів", - оголосив ще одну вимогу Кириленко.

"Якщо ми побачимо ці чотири кроки з боку БЮТ і Блоку Литвина і переконаємося у щирості, значить заклики про створення коаліції трьох з боку Блоку Тимошенко не є ширмою, а є справжнім наміром", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування