Яценюк не хоче робити з Криму область і пропонує дати гроші

Вівторок, 30 вересня 2008, 11:41

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк виступає категорично проти позбавлення Автономної Республіки Крим повноважень автономії та переведення її у статус області.

Він також назвав безвідповідальними та провокативними заяви щодо статусу та приналежності Кримської автономії, повідомляє прес-служба спікера у вівторок.

"Автономний Крим є і буде Україною. Його правовий статус визначений українською Конституцією та Конституцією Автономної Республіки Крим", - наголосив Яценюк.

"Думаю, що спекуляції навколо статусу автономії не додають стабільності як усередині українського суспільства, так і зовнішньополітичного авторитету нашій державі", - підкреслив він.

Яценюк переконаний, що сепаратизм та антидержавницькі настрої є наслідком економічної відсталості регіону.

Тому, на його думку, "мова повинна йти, навпаки, про реальне наповнення автономії правами і фінансовим ресурсом".

Українська держава повинна сконцентруватися на вирішені конкретних потреб автономії, і саме соціально-економічний розвиток Криму, сказав Яценюк, "є запорукою стабільності як в автономії, так і в Україні в цілому".

Вирішення питань, пов‘язаних із поліпшенням соціально-економічного розвитку Криму, Яценюк бачить у перегляді бюджетної політики по відношенню до автономії, в реалізації значних інфраструктурних проектів, у розвиткові рекреаційних можливостей автономії за рахунок залучення, у першу чергу, іноземних та українських компаній.

"Це той порядок денний, першочергові цілі і завдання, які повинні сьогодні стояти перед центральною і республіканською владою", - наголосив Яценюк.

Він запевнив, що при формуванні Державного бюджету на 2009-й рік і у ході його прийняття, при ухваленні змін до Бюджетного кодексу наполягатиме на реальному наповненні бюджету автономії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News