МЗС звинуватило Росію в спробах "очорнити" владу України

Вівторок, 30 вересня 2008, 12:06

Міністерство закордонних справ України звинувачує Росію у грубому втручанні у внутрішні справи України.

Про це йдеться в заяві МЗС України "у зв'язку з поширенням Постійним представництвом РФ при ОБСЄ звернення учасників так званого Всеукраїнського мітингу", розповсюдженій прес-службою МЗС у вівторок, 30 вересня.

"Усупереч гучним заявам керівництва Російської Федерації щодо невтручання у внутрішні справи України, російська сторона все ж таки не втрималася від спокуси розіграти "кримську карту", - сказано в заяві.

Як зазначає МЗС України, 29 вересня цього року Постійне представництво Росії при ОБСЄ розповсюдило звернення учасників так званого Всекримського мітингу "Про грубе порушення правлячим режимом України основних конституційних повноважень Автономної Республіки Крим".

"Не варто зупинятися на вочевидь провокаційних мотивах такого звернення, інспірованого антиукраїнськими силами, які намагаються всіляко демонструвати свою відданість зовнішньому замовнику", - зазначає МЗС України.

"Очевидно, що представники "п’ятої колони" не зупинилися на спробах збурення громадськості проти політики демократично обраного керівництва України і вдалися до спроб очорнити його перед світовою спільнотою", - додає зовнішньополітичне відомство.

За твердженням МЗС України, "з метою дестабілізації ситуації в АРК використовуються методи та брудні технології, апробовані в 90-х роках минулого століття, які спрямовані на формування сепаратистських утворень на теренах колишнього СРСР".

"Санкціоновані Кремлем дії російської дипломатичної місії у Відні не відповідають нормам дипломатичної етики і міжнародного спілкування", - наголошує МЗС.

"Такі дії не можуть розглядатися інакше як відверте, грубе втручання у внутрішні справи нашої держави, і як такі, що суперечать інтересам народів України та Росії", - додає відомство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування