БЮТ готується вночі почати переговори з "регіонами"?

Вівторок, 30 вересня 2008, 13:12

Юридична служба БЮТ може запропонувати юридичне обґрунтування для ймовірного проведення одночасних дострокових парламентських і президентських виборів і запропонує це в разі відповідної ініціативи з боку інших політичних сил.

Про це у вівторок повідомив журналістам у Верховній Раді представник БЮТ Валерій Писаренко.

"Я повністю підтримую позицію прем’єра щодо того, що одночасні вибори президента і парламенту могли б поставити крапку в політичному протистоянні між парламентом та президентом", - сказав він.

"Більше того, хочу вам сказати, що наша юридична служба готова до такого розвитку подій, і якщо тільки-но політичні сили будуть готові до такого розвитку, то ми запропонуємо юридичні механізми, як прийти до одночасних виборів", - сказав він.

Писаренко не відповів на питання, які саме це будуть механізми, сказавши, що все буде "відповідно до чинної Конституції".

Крім того він повідомив, що вівторок, очевидно, стане останнім днем для відновлення демократичної коаліції в форматі трьох.

"Сьогодні БЮТ віддав 100% підписів за створення коаліції, і ми очікуємо на такі ж самі підписи від наших колег. Якщо це не відбудеться сьогодні, то можна говорити про припинення будь-якого діалогу щодо створення демократичної коаліції трьох", - сказав він.

"Подальші перемовини щодо створення іншого формату коаліції, ми будемо приймати рішення про початок таких перемовин сьогодні вже, можливо, вночі", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування