Ющенко відправить Тимошенко на вибори за технічні стосунки з Януковичем

Вівторок, 30 вересня 2008, 13:15

У Верховній Раді має бути створена справжня, а не технічна коаліція, вважає голова президентського секретаріату Віктор Балога.

"В останні дні перед датою, коли спливає передбачений Конституцією термін для формування більшості у Верховній Раді, БЮТ все активніше намагається переконати суспільство у доцільності створення так званої "технічної коаліції", до якої разом із фракцією "біло-сердечні" увійдуть "регіонали" та комуністи", - зазначає Балога в коментарі, поширеному прес-службою президента.

На його думку, БЮТ хоче створити "вимушену" чи "технічну" коаліцію з ПР і комуністами з єдиною метою - уникнути позачергових виборів до ВР, утримати Тимошенко на прем'єрській посаді та зберегти в уряді міністрів, призначених від БЮТ.

"Саме цим прагматичним розрахунком пояснюються всілякі відозви Тимошенко та її соратників про важливість "стабільності" та "злагоди". Саме схвалення союзу БЮТ із "регіоналами" та комуністами Ю.Тимошенко шукатиме у своїх покровителів із Москви, куди вона планує вирушити на початку жовтня", - цитує Балогу прес-служба.

Однак, як наголосив глава секретаріату президента, "такий обманний маневр БЮТ не може обійти Конституцію, яка передбачає утворення у ВР не ситуативних альянсів, а міцної більшості з чітко заявленими ідеологічними параметрами та спільними зобов'язаннями".

"Парламентська коаліція повинна бути підтверджена відповідною угодою, з докладно виписаним планом дій і механізмом його втілення. Ніякі папірці з двох-трьох загальних пунктів не можуть вважатися документом, який підтвердить існування більшості у парламенті", - наголосив він.

Балога підкреслив, що відсутність юридично оформленої коаліції у визначені конституцією терміни є підставою для підписання указу президента про розпуск Верховної Ради та призначення нових виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування