Ющенко зустрів короля як належить

Вівторок, 30 вересня 2008, 13:41

У Києві відбулася офіційна церемонія зустрічі президента Віктора Ющенка з королем Швеції Карлом XVI Густавом.

Глава української держави разом з дружиною Катериною Ющенко привітав короля та королеву Швеції Сільвію на площі перед секретаріатом президента, повідомляє прес-служба глави держави.

Військовий оркестр виконав Гімни обох країн, пролунав традиційний для візитів зі статусом державних Салют націй – 21 артилерійський залп, який за старовинною традицією символізує дружність намірів сторін. Лідери країн обійшли стрій воїнів Почесної варти.

Церемонія завершилася взаємним представленням офіційних делегацій України та Швеції.

З української сторони в церемонії взяли участь міністр закордонних справ Володимир Огризко, міністр культури і туризму Василь Вовкун, міністр юстиції Микола Оніщук, заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук.

Після завершення урочистої церемонії у Будинку Городецького розпочалася зустріч Віктора і Катерини Ющенків із королем Швеції і його дружиною Сільвією.

Крім цього, у вівторок, 30 вересня, відбудуться українсько-шведські переговори за участю президента України і короля Швеції, за результатами яких вони зроблять заяви для представників ЗМІ.

Також у вівторок Ющенко та Карл XVI Густав з дружинами покладуть квіти до Меморіалу пам'яті жертв Голодомору в Києві.

У рамках свого візиту в Україну король та королева Швеції 30 вересня відвідають разом з подружжям Ющенків Національний заповідник "Софія Київська", а у середу, 1 жовтня, Національну оперу України.

1 жовтня також заплановано участь президента України та короля Швеції у відкритті українсько-шведського бізнес-форуму та виставки "Перехрестя історії".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування