Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ДАІ вже порахували, скільки їм принесуть нові штрафи

Вівторок, 30 вересня 2008, 15:52

Начальник департаменту ДАІ МВС Сергій Коломієць прогнозує, що застосування у повній мірі нового штрафного законодавства за порушення безпеки дорожнього руху вже наступного року може принести до бюджету близько 2 млрд. грн.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в УНІАН, коментуючи, зокрема, перспективи впровадження в дію ухвалених 24 вересня Верховною Радою змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

"Застосування у повній мірі нового штрафного законодавства за порушення безпеки дорожнього руху вже наступного року може принести до бюджету близько 2 млрд. гривень", - наголосив Коломієць.

Він також повідомив, що відповідно до цього ж закону, змінами до Бюджетного кодексу встановлюється, що кошти від сплати штрафів зараховуються в рівних частинах до державного та місцевих бюджетів.

Як відомо, 24 вересня 2008 року Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху".

Законом, зокрема, передбачено суттєве збільшення штрафних санкцій за порушення безпеки дорожнього руху.

Так, мінімальний штраф за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами та порушення правил дорожнього руху пішоходами складатиме від 51 до 85 грн.

Натомість, максимальний штраф за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу, становитиме від 2550 до 3400 грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування