Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк назвала цифри Тимошенко "нереальними"

Вівторок, 30 вересня 2008, 16:32

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко заявляє, що сума надходжень від приватизації, запланована у проекті Держбюджету на 2009 рік, є нереальною.

"850 мільйонів гривень – це максимум коштів, які можна планувати на наступний рік від приватизації", - заявила Семенюк у вівторок в прямому ефірі радіо "Ера", повідомляє прес-служба Соцпартії.

"Це не я одна так вважаю, так вважають у всіх тих міністерствах, які подають нам пропозиції щодо переліку підприємств, які можуть бути продані. І виходячи з цього переліку, який подається міністерствами із року в рік, заробити від приватизації більше просто неможливо", - зазначила голова ФДМ.

"І в 2007, і в 2008, і в 2009 роках міліардні цифри надходжень від приватизації нічим не підтверджені, вони нереальні. Фонд всі ці роки подавав свої розрахунки на суму, не більше міліарда гривень", - наголосила Семенюк.

За словами голови ФДМ, вона не є противником приватизації взагалі, але виступає саме за приватизацію, метою якої було б відновлення виробництва, розвиток підприємств, а не одноразові надходження до бюджету.

"Саме таку приватизацію я відстоюю. Не може держава навести лад на підприємстві, треба знайти для нього нового власника, але під жорсткі інвестиційні зобов‘язання, які б так само жорстко контролювалися", - заявила вона.

"А продавати прибуткові підприємства, щоб забезпечити одноразові надходження до бюджету, а тим самим втратити дивіденди та податки – це, м‘яко кажучи, нерозумно, і не по-державницькому", - додала Семенюк.

Вона також зазначила, що за нинішніх фінансово-економічних та політичних умов приватизація не буде розблокована, навіть у випадку відродження парламентської коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: